A Népszava értesülései szerint az energiaszolgáltatók május 10-ig meghosszabbítják a lejárt közműtartozások miatti kikapcsolások csaknem fél éve tartó szüneteltetését.


Az MVM Csoport az önkéntes kikapcsolási moratóriumot az általános iskolák teljeskörű újranyitásáig tartja fenn – közölték a lappal az állami energiaszolgáltatónál.

Mivel a kormányzat döntése alapján az általános iskolák felső tagozatai, valamint a középiskolák május 10-én nyitnak újra, az E.ON Hungária Csoport továbbra is szünetelteti a kikapcsolásokat – ezt válaszolták a lap megkeresésére a német hátterű áramszolgáltatónál. Döntésük az immár hozzájuk tartozó Elmű-ÉMÁSZ-ra is vonatkozik – fűzték hozzá.

Sokadik hosszabbítás

Az MVM idén eddig két alkalommal, március, illetve április elején jelentette, hogy meghosszabbítja a lejárt lakossági tartozások miatti kikapcsolásokra voltaképp tavaly november 29-e óta érvényes türelmi időszakot. Ehhez az E.ON is rendre csatlakozott.

Utoljára azt ígérték, hogy az általános iskolák – akkor április 19-re várt - újranyitásáig él az önkéntes moratórium. A kormány végül csak az óvodákat és az alsó tagozatokat nyitotta meg, ám az érintett gyerekek egy része otthon maradt. A szolgáltatók a kikapcsolási türelem alatt felhalmozódott tartozásokról nem kívántak nyilatkozni. A helyzetet nehezíti, hogy az áramszolgáltatók ezekben a napokban postázzák az éves elszámolásokat. Akik a járvány miatt home office-ban dolgoztak, többet voltak otthon, megnőtt az áramfogyasztásuk. Ha a korábbi fogyasztás alapján kiszámított havi általánydíjat fizették, könnyen lehet, hogy jelentős, akár több tízezer forintos tartozást halmoztak föl az elmúlt időszakban.


The Conversation

Friss

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Üzent a milliárdos űrhajós az önmagukban kételkedőknek

A Virgin Group milliárdos alapítója, Richard Branson szerint egészséges és teljesen emberi, ha valaki kételkedik magában. Ami igazán fontos, az az, hogy ne engedjük, hogy a félelmeink elnyomják az álmainkat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Redd on Unsplash

Felforgatná az időrabló online meetingek világát egy startup

A Katch nevet viselő informatikai startup négymillió dolláros befektetéshez jutott. A támogatók között megtalálhatók a Tumblr, a Pinterest, a Square és a Giphy nagyágyúi is.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!