Rengeteg belföldi foglalás érkezett, ha mindenki eljön és rendelkezik védettségi igazolvánnyal, 80 százalékos kihasználtsággal működhetnek majd pünkösdkor szállodák és a magánszálláshelyek. A jobb helyek már elkeltek, mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke egy lapinterjúban.


Flesch Tamás arról is beszélt a Blikknek, hogy a visszajelzések alapján belföldön kiemelkedő nyári szezonra számítanak, várhatóan telt ház lesz mindenhol, a tavalyi évet meghaladó lesz az eltöltött vendégéjszakák száma.

A kérdésre, hogy igénybe veheti-e majd olyan vendég is a szolgáltatást, akinek nem érkezett meg a védettségi igazolványa, de az oltást tudja igazolni, Flesch azt felelte:

Sajnos nem fogják sehol sem beengedni azt a vendéget, akinek nincs igazolványa. Kivételt tehát senkivel sem tehetünk, viszont, ha ez az eset fennáll, szinte biztos, hiszen az üzleti etika is ezt kívánja, hogy a pórul járt vendég visszakapja az előleget

Semmi trükk?

A vendéglátósok nem számítanak jelentős külföldi turizmusra, hiszen a légiforgalom nem indult el. A szakember az interjúban arról nem tett említést, hogy az igazoltan üzleti vagy oktatási céllal utazók esetében milyen szabályok érvényesek, tőlük is kérnek-e védettségi igazolványt. Húsvétkor több szállásadó ezt a kiskaput próbálta meg kihasználni.


The Conversation

Friss

Photo by Olga Guryanova on Unsplash

Az orvosi kamara figyelmeztette a rendőrséget a bilincs ügyében

Egyetértenek a korrupció felszámolásával, de az orvosok bilincses megszégyenítését feleslegesnek gondolják. Illetve a vesztegetők elleni fellépés is kaphatna nagyobb nyilvánosságot.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Elég lesz a normális megélhetéshez a 200 ezres minimálbér? Számoljunk!

A KSH felmérése alapján valamivel több kellene a normális megélhetéshez a magyarok szerint, mint amennyi nettó marad a megemelt minimálbérből. Mutatjuk, hogy mennyivel több.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

300 év sem volt elég, hogy megtisztítsák a Facebook-ot a gyűlölettől

A Wall Street Journal olyan belső dokumentumokhoz jutott, amelyekből kiderült, hogy a Facebook moderátorai mennyi időt töltöttek 2020-ban a kényes tartalmak ellenőrzésével. Az adatok remekül tükrözik, hogy mennyi gyűlölet és erőszak van a világban.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!