Berobbanhat a hazai turizmus pünkösdkor, de van egy szigorú feltétel
Fotó:123RF

Berobbanhat a hazai turizmus pünkösdkor, de van egy szigorú feltétel

Rengeteg belföldi foglalás érkezett, ha mindenki eljön és rendelkezik védettségi igazolvánnyal, 80 százalékos kihasználtsággal működhetnek majd pünkösdkor szállodák és a magánszálláshelyek. A jobb helyek már elkeltek, mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke egy lapinterjúban.


Flesch Tamás arról is beszélt a Blikknek, hogy a visszajelzések alapján belföldön kiemelkedő nyári szezonra számítanak, várhatóan telt ház lesz mindenhol, a tavalyi évet meghaladó lesz az eltöltött vendégéjszakák száma.

A kérdésre, hogy igénybe veheti-e majd olyan vendég is a szolgáltatást, akinek nem érkezett meg a védettségi igazolványa, de az oltást tudja igazolni, Flesch azt felelte:

Sajnos nem fogják sehol sem beengedni azt a vendéget, akinek nincs igazolványa. Kivételt tehát senkivel sem tehetünk, viszont, ha ez az eset fennáll, szinte biztos, hiszen az üzleti etika is ezt kívánja, hogy a pórul járt vendég visszakapja az előleget

Semmi trükk?

A vendéglátósok nem számítanak jelentős külföldi turizmusra, hiszen a légiforgalom nem indult el. A szakember az interjúban arról nem tett említést, hogy az igazoltan üzleti vagy oktatási céllal utazók esetében milyen szabályok érvényesek, tőlük is kérnek-e védettségi igazolványt. Húsvétkor több szállásadó ezt a kiskaput próbálta meg kihasználni.


The Conversation

Ne hagyd ki!