A Qantas ausztrál légitársaság a nyitás után nem engedi fel gépeire azokat az utasokat, akiket nem oltottak be.


A cég vezérigazgatója, Alan Joyce biztos abban, hogy a kormányok a nemzetközi utazásokhoz előírják majd a koronavírus elleni védőoltást - írja a BBC. Alan Joyce felidézte, a nyilatkozatok szerint egyre több kormány hajlik afelé, hogy érvényes oltási igazoláshoz kössék a határok átlépését. Ha egyes államok nem is, de az általa irányított légitársaság biztosan bevezeti, hogy csak a beoltottak utazhatnak a gépein.

A vezérigazgató szerint utasaik 90 százaléka is jó ötletnek gondolja ezt a szabályt, ami a védelmüket, biztonságukat szolgálja.

A hétvégén nyilvánosságra hozták a járványügyi könnyítésekről rendezett online nemzeti konzultáció eredményeit. Ha kíváncsi vagy arra, hogy mit gondol a válaszadók többsége az utazásokról, a külföldiek beengedéséről, kattints IDE. Az európai vakcinaútlevélről pedig ITT olvashatsz bővebben.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A befektetők imádják Kelet-Európa új slágerstartupját

A csehországi Rossum szoftverfejlesztő vállalat 100 millió dolláros befektetéshez jutott, ennk köszönhetően térségünk egyik legértékesebb startupjává lépett elő. Nézzük, miért imádják a befektetők az alig hatéves vállalkozást!

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szereted hallatni a hangodat? A Spotify újításának örülni fogsz

A Spotify bejelentette, hogy a három éve indított podcast szolgáltatásait a tartalomgyártók hamarosan szélesebb körben is igénybe vehetik. A zenei streamingszolgáltató vállalat abban reménykedik, hogy az újítással növelheti a prémium előfizetői számát.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Fiatal programozó zseni vállalkozását nyelte le a Twitter

Nick Caldwell, a Twitter mérnöki divíziójának alelnöke stílusosan a Twitter-en jelentette be, hogy a közösségi platform felvásárolta a Sphere chat applikációt. A Sphere-t az a vállalkozó zseni alkotta, akitől alig 17 éves korában a Yahoo 30 millió dollárért megvásárolta az első startupját.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!