A Qantas ausztrál légitársaság a nyitás után nem engedi fel gépeire azokat az utasokat, akiket nem oltottak be.


A cég vezérigazgatója, Alan Joyce biztos abban, hogy a kormányok a nemzetközi utazásokhoz előírják majd a koronavírus elleni védőoltást - írja a BBC. Alan Joyce felidézte, a nyilatkozatok szerint egyre több kormány hajlik afelé, hogy érvényes oltási igazoláshoz kössék a határok átlépését. Ha egyes államok nem is, de az általa irányított légitársaság biztosan bevezeti, hogy csak a beoltottak utazhatnak a gépein.

A vezérigazgató szerint utasaik 90 százaléka is jó ötletnek gondolja ezt a szabályt, ami a védelmüket, biztonságukat szolgálja.

A hétvégén nyilvánosságra hozták a járványügyi könnyítésekről rendezett online nemzeti konzultáció eredményeit. Ha kíváncsi vagy arra, hogy mit gondol a válaszadók többsége az utazásokról, a külföldiek beengedéséről, kattints IDE. Az európai vakcinaútlevélről pedig ITT olvashatsz bővebben.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Itt a videó a világ legdrágább, 60 ezer forintos sült krumplijáról

Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ legdrágább sült krumpliját egy New-York-i étterem. Ez a csúcs, a Guinness -rekordok szerkesztősége hitelesítette.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!