Több vendéglátóhely is készül a húsvéti ünnepre
Fotó: Shutterstock

Dörzsölhetik a tenyerüket a húsvétra készülő szállásadók

Nagyon gyorsan telnek be a hazai szálláshelyek a húsvéti ünnepekre, különösen vidéken. Ajánlatos lehet mielőbb helyet foglalni valahol, ha az ember inkább üdüléssel töltené a hosszú hétvégét.


Pörögni fog a vendéglátás húsvétkor

Gyorsan telnek be a szálláshelyek például a borvidékeken, az Őrségben, a Balatonnál, a nemzeti parkokban, vagy a gyógyvizes fürdőkben a húsvéti ünnepekre, hasonlóan a márciusi hosszú hétvégéhez – írja a Magyar Nemzet.

Különösen a wellnessjellegű helyek népszerűek, azonban egyre több magyar keresi a természetközeli kikapcsolódást, valamint a húsvéti, vagy tavaszköszöntő programokkal kiegészülő családi szolgáltatásokat. Ráadásul annak ellenére történik mindez, hogy a tavalyihoz képest szinte mindenhol 15-20 százalékkal emelkedtek az árak, melynek az oka leginkább a növekvő energiaköltségek, a munkaerőhiány és az élelmiszerek drágulása lehet.

„Több régióban nyolcvan százalék fölötti telítettséggel számolnak húsvétkor a négycsillagos hotelek, miközben egyre keresettebbek a felújításokon átesett panziók, vendégházak is, illetve a szezonkezdetre készülő magánszálláshelyek”

– írja piaci szereplőkre hivatkozva a portál.

Érdemes lehet gyorsan helyet foglalni

Népszerűek idén a vidéki szállodák, ahol nagyjából 400 ezer forintért lehet több napos csomagot foglalni húsvétra. Azonban akadnak olyan helyek is, ahol nagyjából a tavalyi árak mellett, egy főre számítva néhány tízezer forintért kínálják a szolgáltatásaikat a vendéglátósok.

„Az ünnep közeledtével országszerte egyre fogynak a szabad kapacitások, így aki utazásra készül április közepén, de még nem döntött, érdemes ezen a héten gondoskodnia a szálláshelyről”

– idézi a portál az egyik szolgáltatót.

Ismét tarolhat a belföldi turizmus

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy idén ismét belföldi turisztikai rekordok dőlhetnek meg. A koronavírus-járvány mellett az orosz-ukrán háború is ennek kedvez. Ugyan nem várhatóak az orosz turisták, azonban más európai vendégek pótolhatják a hiányukat.

Egyébként a magyarok 87,5 százaléka tervez utazást az idén a Tárki felmérése szerint, ami 16 százalékos emelkedést jelent a tavalyi évhez képest, amikor egyébként is kiugróan magasan állt ez a mutató. Emellett a válaszadók java Magyarországon belül maradna. Ez a tendencia pedig egy elhúzódó háború esetén akár jó darabig megmaradhat.

Tavaly a hazai turisztikai célpontok közül egyébként a Balaton volt a legnépszerűbb. Idén azonban felpöröghet a budapesti vendéglátás is, ezért reális várakozás lehet a fővárosban a 2019-es forgalmi szint elérése.


Ne hagyd ki!