Háborús szankcióktól kimerült macska háton alszik, miután megtiltották, hogy szépségversenyen induljon
Fotó: Shuttertock

Az orosz macskákat is büntetik a háború miatt

A háború eddigi legváratlanabb szankcióját a Fédération Internationale Féline, azaz a Nemzetközi Macskaszövetség vezette be.A Nemzetközi Macskaszövetség (FiFe) sem mehetett el szó nélkül az orosz-ukrán háború mellett. Közleményében kifejtette, megdöbbenve és elborzadva figyeli azt a pusztítást és káoszt, amelyet Oroszország szabadított rá Ukrajnára.

A macskabarát szervezetek szövetsége, amely a Macska Világkongresszus tagja is, végül úgy döntött, a tettek mezejére lép:

  • egyrészt megtiltotta, hogy az Oroszországban tenyésztett macskákat az országon kívüli FiFe törzskönyvekbe bejegyezzék,
  • továbbá kitiltotta az összes, orosz kiállítóval és tenyésztővel kapcsolatba hozható macskát a macskatenyésztő versenyekről
A FIFe igazgatótanácsa úgy érzi, nem nézheti tétlenül az atrocitásokat, és tennie kell valamit

-írta közleményében a szervezet.

A döntés óriási visszhangot váltott ki Kínában.

Macskarisztokraták

A kínai lakosok teljesen kiakadtak a FiFe döntése miatt, véleményüknek jobb híján a közösségi platformokon adtak hangot.

Mint kiderült, egyetlen napon több mint 118 milliószor kerestek rá a „betiltották az orosz macskákat” kifejezésre a Weibo-n. A Weibo az egyik legnépszerűbb közösségi média platform Kínában, nagyjából úgy kell elképzelni, mint a Twittert.

Az említett topik egyetlen nap alatt közel 170 ezer kapcsolódó témát eredményezett az említett applikáción.

Ilyen és ehhez hasonló kommentek árasztották el a felületet:

Még a macskáknak, kutyáknak, csirkéknek, disznóknak és libáknak is van nemzetiségük? Még a csótányok és a bogarak is nemzeti hűséget fogadtak? A Nyugat így gondolja!
Ez a szervezet a macskákra vonatkozó tilalmat használja fel feddhetetlenségének demonstrációjaként, miközben valójában gonoszságot követ el!

És még sorolhatnánk.

A Newsweek beszámolója szerint egyes orosz fajtákat a világ legdrágább macskái között tartják számon. Egy szibériai macska akár 2000 dollárt is megér, míg egy orosz kék vagy egy Peterbald macskáért akár 3000 dollárt is megadnak a piacon.

Ne hagyd ki!