Nevük elhallgatását kérő informátorok tájékoztatása szerint az Apple 1000, 500 és 200 dolláros bónuszokat tervez kiosztani a kiskereskedelemeben dolgozó alkalmazottai között- írja a Bloomberg.


Ritka gesztus

Azért is említésre méltó az Apple terve, mert utoljára több mint három évvel ezelőtt indított nagyszabású, az egész vállalatra kiterjedő jutalmazási programot. 2018-ban 2500 dollár értékű korlátozott, adóváltozásokat követő részvényopciókat osztogatott a cég, amely lehetővé tette az Apple számára, hogy alacsonyabb áron utalja vissza a készpénzét az offshore számlákról. A mostani akcióban viszont mindenki készpénzben kapja meg a jutalmát.

Gyanús nagylelkűség

A bónuszokra a kiskereskedelmi üzletekben, az online értékesítésben és az AppleCare-nél dolgozó alkalmazottak lesznek jogosultak. 1000 dollárt kapnak azok, akik március 31. előtt érkezetek a vállalathoz, a többiek 500 dollárra számíthatnak. Az Apple a leendő kollégákra is gondolt, így a közeledő ünnepek alatt belépő munkavállalók is 200 dolláros bónuszban részesülnek. Az Apple így szeretné kifejezni elismerését a pandémia alatt tanúsított helytállásért.

Egyes munkavállalók szerint azonban a cég a dolgozók körében egyre növekvő nyugtalanságot akarja csitítani a jutalommal. A Cupertino-i techóriást az elmúlt időszakban rengeteg vád érte, a rossz munkakörülményektől kezdve a szexuális zaklatásokon át egészen a fizetésbeli egyenlőtlenségekig, amelyekkel kapcsolatban a Nemzeti Munkaügyi Testület is nyomozást indított.

Mindenesetre igen jól időzített a vállalat, ugyanis az jutalmazottak valószínűleg Apple termékekre fogják költeni a pénzt, hiszen már a karácsony a nyakunkon van.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Orbán: Bármelyik pillanatban visszavásárolhatja az állam a Liszt Ferenc repülőteret

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta a miniszterelnök a vajdasági Ludason.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: MTI Kelemen Zoltán Gergely

Elhunyt Kornai János közgazdász

Életének 94. évében, hétfőn elhunyt Kornai János Széchenyi-díjas közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Harvard Egyetem és a Corvinus emeritus professzora, a francia becsületrend kitüntetettje, a svéd, amerikai, és más akadémiák tiszteletbeli tagja - közölte a család hétfő este az MTI-vel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Napelemre, fűtéskorszerűsítésre kérnél többmilliós támogatást? Ez az útja

A nagyszabású, lakosságnak szóló pályázat napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításához nyújt támogatást. A kivitelező cégeknek hétfőtől van lehetőségük a regisztrációs kérelem benyújtására, a családok és magánszemélyek a program első ütemében december 6. és január 12. között pályázhatnak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!