Kaliforniai benzinkút gomolyfelhőkkel kék éggel
Fotó: Unsplash

Időutazás a benzinkúton: elírtak egy tizedesvesszőt

Kirúgták egy kaliforniai benzinkút menedzserét, mert az árazáskor rossz helyre tette a tizedesvesszőt. Mire fény derült a hibára, 16 ezer dollárnyi (több mint hatmillió forintnyi) kár keletkezett.

John Szczecina a Shell által üzemeltetett benzinkúton 69 centes árat tüntetett föl, a valós 6,99 dolláros helyett, gallononként (egy gallon kb. 3,8 liter).

Időutazás

A hibát csak több óra elteltével vették észre. Közben tankolók özönleni kezdtek az kútra, hogy kihasználják a véletlen akciót.

Szczecina azt mondta, a legsötétebb rémálma vált valóra, mikor rájött a hibára.

Mind a három árat föltettem, kivéve a dízelét, de az utolsó nem ment át helyesen. Vállaltam érte a felelősséget, megmondtam, hogy az én hibám

- mondta a CBS13-nak.

Tévedése lehetőséget adott a vásárlók számára, hogy több mint negyevenéves áron tankoljanak. Olyan volt, mint egy időutazás, hiszen

utoljára 1978 októberében került 69 centbe a benzin az amerikai kutakon.

500 literje

Az Egyesült Államokban átlagosan 5 dollár egy gallon benzin, Kaliforniában ennél magasabbak az árak. (5 dolláros ár mellett egy liter kb. 500 forintra jön ki)

A GoFundMe oldalon egy magát Szczecina testvérének nevező személy megpróbálja összegyűjteni a 16 ezer dollárt, mert a hibát elkövető benzinkutas állítólag attól tart, hogy beperelik, és behajtják rajta a kárt.

Itt írtunk arról, hogy benzinutalványt adtak egy fegyerbeszolgáltatási akció keretében Kaliforniában, amelynek óriási sikere volt. Arról pedig, hogy Mexikóban felfüggesztették a benzinárstopot, mert túl sok amerikai járt át tankolni az olcsóbb üzemanyag miatt, itt lehet olvasni. Nálunk októberig meghosszabbították a benzinárstopot.


The Conversation

Ne hagyd ki!