Bill Gates

A Microsoft társalapítója szerint a koronavírus elleni vakcinák már az idén egyre több fejlődő országban is tömegesen hozzáférhetővé válnak, és jövőre az egész világon visszatér az élet a teljesen normális kerékvágásba.


A gazdagabb országokban, köztük az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában nagy lendülettel haladnak az oltási kampányok, és ennek köszönhetően ezek az országok már az idén nyáron abban a helyzetben lesznek, hogy oltóanyagtöbbletüket megoszthatják más országokkal, mondta a milliárdos a Sky News brit hírtelevíziónak.

A brit kormány nyolc különböző vakcinából eddig összesen csaknem 460 millió adagot rendelt, több mint a háromszorosát annak a mennyiségnek, amely a teljes brit lakosság kétszeri beoltásához szükséges.

Bill Gates kijelentette: arra nem számít ugyan, hogy az oltási kampányok várható globális kiteljesedése teljesen eltünteti a koronavírust és a fertőződésből kialakuló Covid-19 betegséget, de abban biztos, hogy a fertőződési és a megbetegedési esetszámokat 2022 végéig mindenhol sikerül nagyon alacsony szintre szorítani, és addigra az egész világ visszatérhet a teljesen normális életvitelhez.

Aggodalmak

Bill Gates attól tart, hogy a helyzet normalizálódása után az emberek gyorsan elfelejtik a koronavírus-járványt, ahogy ez például az ebolavírus okozta járvány esetében is történt. Éppen ezért elsődleges fontosságú, hogy a világ felkészülten várja a jövőbeni járványokat.

Fontosnak nevezte ebből a szempontból, hogy kiépüljön egy globális vakcinagyártó hálózat. Gates ugyanakkor azt is kifejtette, hogy véleménye szerint a mostani generáció, amely átélte a koronavírus-járványt, emlékezni fog rá, különösen azért, mert a járvány alatt ezermilliárdos vagyontömegek vesztek oda.

Bill Gates, a mumus

A Reuters hírügynökségnek nemrégiben sikerült meglepnie a Microsoft társalapítóját, amikor szembesítette a róla keringő durva pletykákkal, összeesküvés-elméletekkel. A legismertebb és legvadabb teóriák szerint Gates, valamint Anthony Fauci, az amerikai szövetségi kormány koronavírus elleni munkacsoportjának virológusa a felelős a koronavírus-járvány kirobbantásáért. A minden alapot nélkülöző elmélet szerint mindezt azért tették, hogy a vakcinával együtt beadott mikrocsippel ellenőrizni tudják az embereket.

Tényleg elhiszik az emberek ezeket a dolgokat?

Így reagált az interjúban Bill Gates az olykor számára is meglepetést okozó, általa őrültnek és gonosznak nevezett álhírekre, hozzátéve, hogy a közösségi média egyre erősödő szerepével magyarázható a teóriák gyors elterjedése. Mindenesetre kíváncsi arra, hogy mi húzódik az elméletek mögött, ezért szakít némi időt arra, hogy ennek is utánajárjon.

Mit adott Bill Gates?

A Reuters emlékeztet arra, hogy a Microsoft irányításáról 2014-ben leköszönt Bill Gates a feleségével közösen jegyzett alapítványán keresztül eddig 1,75 milliárd dollárt költött a koronavírus elleni harcra. A támogatásból vakcinafejlesztők, diagnosztikai eszközök gyártói, valamint a fertőzés leküzdését szolgáló gyógyszerek, gyógymódok kutatói is részesültek.


Ne hagyd ki!