Kedves idős bácsi csúnya karácsonyi pulcsiban mosolyog egy piros fal előtt

Szomorú bejelentéssel rázta meg a világot az egyik legnagyobb rusnyakarácsonyi pulóver forgalmazó: ha nem javul a szállítmányozási iparág helyzete, akkor bizony a méltán híres ruhadarabokból is hiányra kell számítani.Már megint a hajók…

Napjainkban meglehetősen népszerűek a komikusan elcsúfított, elképesztően csicsás, jellemzően ocsmánynak, rondának nevezett karácsonyi pulóverek. Az elmúlt években a világ számos pontján hagyománnyá vált, hogy karácsonyhoz közeledve olyan futóversenyeket rendeznek, ahol csak és kizárólag az említett pulcsikban lehet megjelenni. Év végi céges bulik meghatározó dress code-jává váltak, csúnyasági versenyeket ihlettek, illetve egyre gyakrabban szerepelek a karácsonyi ajándékok listájának élén. Sőt, már olyan cégek is megjelentek a piacon (például a Rent the Runaway), amelyektől kölcsönözni lehet a megnyerő ruhadarabokat, ha valaki nem szeretne 15-20 ezer forintot kiadni egy poénnak szánt stílusbakira. Idén azonban hosszú menetelés után megtörhet a csúnya pulcsik sikerszériája, méghozzá az ellátási lánc akadozása miatt.

Cs\u00fanya kar\u00e1csonyi pul\u00f3veres fut\u00f3versenyen futnak a cs\u00fanya kar\u00e1csonyi pulcsis fut\u00f3k t\u00e9len, h\u00f3ban

Fotó: Shutterstock

Nincs kegyelem

Az egyik legnagyobb ágazati szereplő, az uglychristmassweater.com vezetője, Fred Hajjar kifejtette, hogy a konténerek szűkössége, a kikötőkben várakozó teherhajók, a munkaerőhiány és úgy összességében a szállítmányozási iparág globális krízise miatt idén a csúnya karácsonyi pulcsikból is komoly hiány várható. A Detroit Free Press hírportál értesülési szerint a vállalat a problémák ellenére is arra készül, hogy az ünnepek alatt több mint 100 ezer pulóvert fog értékesíteni. Ez azonban nem biztos, hogy össze fog jönni, ugyanis több ezernyi ruhadarab várakozik hetek, hónapok óta a Long Beach-i kikötőben.

A kiszámíthatatlanság miatt az iparági szakértők azt javasolják az embereknek, hogy ne várjanak a Balck Friday-re vagy a karácsonyi akciókra, hanem rendeljék/vásárolják meg időben az áhított holmijaikat, hacsak nem akarnak hoppon maradni.

Joel Bines, az AlixPartners kiskereskedelmi tanácsadó cég ügyvezető igazgatója a Financial Times-nak adott interjújában elmondta, hogy a kiskereskedők nehezen tudják majd beszerezni a legkelendőbb cikkeket, például a játékokat. Bines nem finomkodott az előrejelzésével:

Biztosan lesz jó pár síró gyermek az idei ünnepi időszakban

Egy-egy csúnya pulcsiért azért ne hullajtsunk könnyeket, de ha valaki úgy érzi, hogy a „stílusos" ruhadarab nélkül nem is karácsony a karácsony, akkor mindenképpen vásárolja meg a lehető leghamarabb az áhított portékát.

Ne hagyd ki!