A világ legnagyobb jegyértékesítő portálja története egyik legsikeresebb pénzügyi negyedévét tudhatja maga mögött. A szektor szereplői arra számítanak, hogy a következő egy-két évben robbanásszerű növekedésnek indul az iparág.


A koronavírus delta variánsának terjedése ide vagy oda, a koncertek és a zenei események látogatottságai rekord közeli számokat produkálnak. Néhány napja a világ legnagyobb élő eseményekre szakosodott cége, a Live Nation közzétette negyedéves pénzügyi jelentését. A vállalat 575,9 millió dolláros bevételről számolt be, amely 677 százalékos növekedést jelent a tavalyi, azonos időszakhoz képest. A Live Nation a működési vesztesége 195,7 millió dollár volt. Ez tetemes összegek tűnik, de a tavalyi 587,5 millió dolláros veszteséghez képest jelentős javulást jelent. A cég tájékoztatása szerint a fesztivál- és koncertjegyek rekord gyorsasággal keltek el annak ellenére, hogy a vásárlók átlagosan 10 százalékos jegyáremelkedéssel találkozhattak a 2019-es árszabáshoz képest. A Live Nation tulajdonában lévő Ticketmaster jegyértékesítő vállalat számára az idei június a cég történetének negyedik legeredményesebb hónapja volt.

Bizakodó jövőkép

A Live Nation vezérigazgatója, Michael Rapino év végéig további hárommillió fesztivállátogatóra számít. Ehhez az is hozzájárul, hogy a cég palettáján szereplő fesztiválok kétharmada idén nagyobb befogadóképességgel üzemel. Az üzletember szerint 2022-ben és 2023-ban a koncertek és más élő események virágkorukat fogják élni, amely rekordbevételeket és soha nem látott látogatottsági számokat fog eredményezni.

A jegyértékesítések 2,1 milliárd dollárra növelték a vállalat halasztott bevételét. 2019. második negyedévében ez az összeg 1,6 milliárd dollár volt. Fontos megjegyezni, hogy a halasztott bevételt külön kell kezelni a társaság egyéb bevételeitől, ugyanis ezek az összegek a jövőben megrendezésre kerülő események előlegeiből származnak. A Live Nation halasztott bevétele 39 millió eladott jegyből jött össze. Ebből 25 millió még idén esedékes, 14 millió pedig 2022-es koncertekre szól.

The Conversation

Friss

Kína hivatalosan is betiltotta a kriptovalutákat

„A virtuális valutákkal kapcsolatos üzleti tevékenység illegális pénzügyi tevékenységnek minősül" – jelentette be Kína központi bankja, ezáltal gyakorlatilag betiltva a kriptovalutákat a kínai piacon.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hamarosan drónokkal szállítják a kemoterápiás gyógyszereket

Az egyesült királyságbeli Isle of Wight NHS Trust egészségügyi szervezet háromhónapos tesztprogramot indított, amelyben a legénység nélküli légi járművek (UAV) használatának előnyeit vizsgálja a kemoterápiás gyógyszerek kiszállításában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Újratölthető, sötétben világító növények válthatják le az utcai lámpákat

Ambiciózus kutatóknak a nanotechnológia segítségével sikerült olyan növényeket alkotniuk, amelyek huzamosabb ideig világítanak a sötétben. Ha a technológiát tökéletesre fejlesztik, akkor a jövőben a nanonövények felválthatják a nagy energiaigényű elektromos lámpákat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!