Naz Beheshti hosszú ideig dolgozott Steve Jobs asszisztenseként, így testközelből láthatta az üzletember mindennapjait. A CNBC-nek elárulta, minek köszönhette a vizionárius feltaláló-üzletember a sikerét.


Látnoki képességű tech-próféta, született zseni, sikeres üzletember. Steve Jobs személyéhez rengeteg hasonló jelzőt lehetne párosítani, de végső soron ő is ugyanúgy emberből volt, mint mi, egyszerű halandók. Ahhoz, hogy a teljesítőképességét minden egyes nap a maximumon pörgesse, számos praktikát alkalmazott a hétköznapokban. Nézzük, mit tanulhatunk a néhai Apple-vezértől!

 Idő és energia

Jobs-ról köztudott, hogy nagy hangsúlyt fektetett az egészségére, sokat sportolt és meditált a hétköznapjaiban. Emellett az idejével is remekül gazdálkodott. Egykori asszisztense, Naz Beheshti arról beszélt a CNBC-nek, a főnöke azért volt ennyire sikeres és eredményes, mert sokkal inkább az energiája optimalizálására törekedett, mintsem az időmenedzsmentre.

Persze, nagyon fontos, hogy jól gazdálkodj az időddel. De ahhoz, hogy optimalizáld a napodat és maximalizáld a teljesítőképességed úgy, hogy nem esel bele a teljesítmény csapdájába, jól kell gazdálkodnod az energiáddal

– nyilatkozta Naz Beheshti, aki napjainkban a Prananaz vállalati jólléttel foglalkozó cég ügyvezető igazgatójaként dolgozik.

A teljesítmény csapdája az üzletasszony megfogalmazásában az, amikor valaki megszállottan hajszolja a munkaórákat. Sőt, úgy beszél az alvásmegvonásról és az egészségtelenül sok munkával töltött órákról, mintha valami kitüntetés lenne.

Ha valami bevált, kövesd

A szakember számos cégvezérrel dolgozott együtt az elmúlt években. Arról beszélt, sokan 1-2 órákat alszanak, vagy éjszakááznak, hogy több időt fordíthassanak a munkájukra. Viszont ez nagyon kontraproduktív. Aki nem hagy elég időt a testének a regenerálódásra, bizony közel sem tud olyan teljesítményt nyújtani mint egy kipihent ember. Hiába az extra rendelkezésre álló idő.

Beheshti azt javasolja a klienseinek, kövessék Steve Jobs példáját. Ennek az első lépése az, hogy alaposan elemezzék a hétköznapjaikat, az idő és az energia arányát.

Akkor végezd el azokat a feladatokat, melyek nagy kihívást jelentenek, vagy folyton halogatsz, esetleg csak nem inspirálnak, amikor a legenergikusabb vagy, és ne az idő, hanem az energiaszinted alapján optimalizáld a napodat. Egy nap mindenkinek ugyan annyi órából áll, igaz? Nos, pontosan emiatt van az, amiért egyes emberek sokkal több feladatot oldanak meg egy nap alatt, mint mások

-tette hozzá az üzletasszony.

The Conversation

Friss

A két tesó csípős cukorkákkal robbantott bankot

A 26 éves JJ és a 19 éves Rudy Jimenez élete egyetlen év alatt olyan fordulatot vett, amelyre egyikőjük sem számított. Az Egyesült Államokban, Houston közelében élő mexikói testvérpár mellékesként indított el egy kis online webshopot, amely csupán 12 hónap több mint 30 milliós bevételt generált.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy megnyerő önéletrajz érdekében kerüld el ezt a 6 bakit!

Manapság fontosabb, mint valaha, hogy tökéletes legyen az önéletrajzod. Hiába áll rendelkezésre az interneten CV készítési útmutatók tömkelege, sokan mellényúlnak. Nézzük, mire érdemes figyelni az önéletrajz elkészítésekor!

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: NeONBRAND on Unsplash

Lehet, hogy büdös, de jól fizet a kukabúvárkodás

Míg a legtöbb ember sportol vagy zenél a szabadidejében, addig a New York-ban élő Sheffield házaspár járja a környéket, és szemetesekre vadászik. Az érdekes hobbi havonta 900 ezer forintot hoz a házaspárnak.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!