Vörös hajú nő távirányítóval a kezében arra készül, hogy az HBO Entertainment által gyártott Trónok Harca sorozat 4. évadjának 10. részét megnézze
Fotó: Shutterstock

Az HBO milliárdokat költött egy sorozatra, amit soha nem vetítenek le

Kész volt a forgatókönyv, a stábot összerakták, a szereplőket kiválogatták, sőt, még egy részt is leforgattak a sorozatból. Végül valami nem klappolt, és elkaszálták az egészet. Az HBO 30 millió dollárt bukott a projekten.


Jól indult

Miután a Trónok Harcát 2019-ben „zseniálisan” lezárták, világos volt, hogy bőven van még mit kitermelni George R. R. Martin aranybányájából. A nagy koponyák összedugták a fejüket, és változatosabbnál változatosabb ötletekkel álltak elő. Végül egy olyan történet mellett döntöttek, amely 8000 évvel az eredeti alkotás eseményei előtt játszódik. Az ötlet az volt, hogy bemutassák, Westeros világa hogyan lépett át a „Hősök korából” a „Hosszú éjszakába”.

Első ránézésre úgy tűnt, a siker garantált. A sztorit a Ha/Ver-ből és a Kingsman-ből ismert Jane Goldman írta, a főszerepeket Naomi Watts, Miranda Richardson (Harry Potter), Naomi Ackie (Csillagok háborúja IX: Skywalker kora) és Georgie Henley (Narnia krónikái) kapták.

Minden készen állt, az első részt le is forgatták. És ezzel véget is ért a sorozat.

Megesik

James Andrew Miller „Tinderbox: HBO’s Ruthless Pursuit of New Frontiers” című könyvéből derült ki, hogy pontosan mi is történt az alkotással. Bob Greenblatt, a WarnerMedia korábbi elnöke elmondta, hogy néhány héttel beiktatása után lehetősége nyílt belenézni a készülő sorozatba. Ahogy fogalmazott, úgy érezte, az egész elképzelés egyszerűen nem működik, és nem fog felérni az eredeti sorozat szintjére. Casey Bloys, a tartalomért felelős igazgató egyetértett vele.

Végül úgy döntöttek, elkaszálják az egészet.

Óriási nyomás volt rajtunk, hogy mindent jól csináljunk, és nem hiszem, hogy ez működött volna.

-fogalmazott Greenbalt.

A probléma az volt, hogy ezen a ponton az HBO már 30 millió dollárt, azaz nagyjából 9,8 milliárd forintot költött a sorozatra.

Greenbalt is kifejette, hogy ezek problémák sokszor csak menet közben derülnek ki, viszont méltatta Jane Goldman-t, aki meglehetősen nehéz feladatra vállalkozott. A végül zöld utat kapó előzmény sorozattal, a 2022-ben érkező Sárkányok Házával ellentétben Goldman nem nagyon tudott semmiből építkezni, egy teljesen „új” világot kellett volna alkotnia George R. R. Martin munkájára építve. Annyi biztos, hogy a Sárkányok Házára is nehéz feladat vár, ugyanis nem lesz egyszerű kiengesztelni a rajongókat a Trónok Harca "emlékezetes" lezárása után.

Ne hagyd ki!