Amikor David Whitcomb 2020-ban vásárolt egy New York-i házat, még nem is sejtette, hogy az ingatlan rejtett padlásán ezernél is több antik tárgy várja, hogy felfedezzék. A padlás kincsei többet érnek, mint a szerencsés tulaj háza.


Mindenki erről álmodik

Az aranybányát rejtő ingatlan tavaly, az év végén került David Whitcomb tulajdonába. A vásárlás után néhány héttel éppen az egyik barátját vezette körbe a házban, amikor észrevette, hogy valami nem stimmel az álmennyezet egyik részével. Whitcomb azonnal neki is látott a meglehetősen rövid kincskeresésnek. Kiderült ugyanis, hogy a ház egy titkos padlást rejt, ahova már több mint 100 éve nem ment fel senki. A helyiség több mint ezer antik relikviát rejtett. Whitcomb hónapokat töltött a tárgyak tisztításával, helyreállításával és azonosításával, amiben a One Source Auctions aukciós ház is segített neki. A One Source szeptember 18-án bocsájtja árverésre a relikviákat, amelyek összértéke várhatóan a 200 ezer dollárt, átszámítva a 60 millió forintot is elérhetik. Pont a dupláját a ház vételárának.

Miket rejtett a padlás?

Whitcomb az 1800-as, 1900-as évek híres és elismert fotósának, James Ellery Hale-nek az egykori stúdióját találta meg. A padlás tele volt kamerákkal és egyéb fotós felszerelésekkel, bútorokkal, dekorációs elemekkel, 20. századi portrékkal és ritka fényképekkel is. Az egyik ilyen ritka fotó Susan B. Anthony korabeli feminista ikont ábrázolja.

Az életrajza szerint Hale az 1880-as években költözött a New York-i Seneca Falls-ba, ahol 1848-ban az első nőjogi összejövetelt tartották. Az elismert fotós számos szüfrazsettet kapott lencsevégre, amíg a környéken élt.

Mindenki abban reménykedik, hogy egyszer kincset talál, és mi tényleg találtunk. Még mindig hihetetlen, ami történt.

-mondta Whitcomb a felfedezésről.

The Conversation

Friss

Fotó: airbus.com

Nyáron már termel a gyulai Airbus-gyár – Ilyen helikoptereket láthat el

Jövő júliusban kezdi meg a termelést a gyulai Airbus-gyár, ahol a repülőgépgyártó helikoptereinek sárkányszerkezetéhez és dinamikus rendszereihez gyártanak majd precíziós alkatrészeket.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Gigabírság: A versenyhivatal lecsapott Bige László cégére és társaira

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és vállalkozáscsoportja jogsértően törekedett éveken keresztül a partnerek és a cégcsoport közötti, illetve a viszonteladó partnerei közötti verseny, valamint az import korlátozására. Az eljárásban összesen 11 hazai szereplő volt érintett, amelyből kettő elismerte a jogsértést. A hivatal 14,1 milliárd forintos bírságot szabott ki. A Nitrogénművek közölte, hogy egyelőre részletesen tanulmányozza, de érdemben elutasítja és bírósági úton mindenképpen megtámadja a döntést.


TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Így néz ki Magyarország első elektromos autója – Mutatjuk a fotókat!

Ma megkezdték a Mercedes-Benz EQB sorozatgyártását Kecskeméten. Ez az első tisztán elektromos meghajtású modell, amelyet Magyarországon gyártanak.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!