A Subway július 13-án megújult étlappal és egymillió ingyen szendviccsel várja a látogatókat, de előtte még 10 ezer éttermét bezárja.


Július 13-án, helyi idő szerint reggel 10 órakor az amerikai Subway hálózat elindítja története egyik legnagyobb akcióját. Az étteremlánc csupán kettő óra alatt összesen 1 millió szendvicset fog szétosztani a vásárlók között, méghozzá teljesen ingyen. Az akcióban nagyon egyszerű részt venni. A vásárlónak csak be kell mennie egy Subway étterembe, jeleznie a személyzetnek, hogy ingyen szendvicsért jött, és máris landol a 15,24 centiméteres pulykás szendvics a kezében. (Képünk illusztráció, de nagyon finomnak néz ki, nem?)

Mi áll a háttérben?

A Subway közvetlenül az akció előtt, július 12-én az egyesült államokbeli üzleteinek több mint felét bezárja. Ez nagyjából 10 ezer éttermet érint. Erre azért van szükség, mert az amerikai étteremlánc kínálata olyan ráncfelvarrást kap, amelyre eddig aligha volt példa. A Subway sajtótájékoztatója alapján több mint 20 menüben várhatók változtatások, amelyek szinte az összes fő menüelemet érintik.

Az étteremlánc kínálata 11 összetevővel, illetve hat új és négy módosított szendviccsel bővül. A vásárlók az online rendelésben is változásokra számíthatnak. A frissített étlap új szószokat, kenyértípusokat és fehérjeforrásokat, egyebek között avokádót, friss mozzarellát és parmezános vinegrettet (francia öntet) is tartalmazni fog.

A gigantikus átalakítás komoly felkészülést igényel, így az egynapos leállás indokolt. Másnap viszont az összes étterem kinyitja kapuit a megújult étlappal és az ingyen szendvicsekkel, és minden folytatódhat a megszokott kerékvágásban..

Viszontagságos év

A Subway-t különösen megviselte a koronavírus-járvány. Több mint 2400 éttermét kellett bezárnia a brutális keresletcsökkenés miatt. Az étteremláncnak azonban nincs oka a búslakodásra, ugyanis napjainkban a Subway a világ leggyorsabban növekvő franchise-hálózata. Jelenleg 104 országban több mint 37500 Subway éterem található. Közülük hat Budapesten, egy Debrecenben, egy Szegeden és egy Biatorbágyon. Sajnos a mostani akcióban csak az Egyesült Államok érintett, de elképzelhető, hogy hamarosan Európába is begyűrűzik a csábító ajánlat.

The Conversation

Friss

FotóShutterstock

A Continental válasza Lázár kirohanására: kész visszaadni a támogatás egy részét

Az állami támogatás dolgozói létszámmal kapcsolatos feltételeit valóban nem tudják teljesíteni az autóipar lejtmenete miatt, de mindezt már korábban jelezték a kormánynak. A cég kész visszafizetni a támogatás egy részét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Jó hír a fogyasztóknak és az állatartóknak: kikerülhet az antibiotikum a takarmányból

Egyedülálló takarmány-adalékanyag kifejlesztésén dolgozik a Dr. Bata Zrt. A kifejleszteni kívánt termék preventív alkalmazásával csökkenhetne vagy teljesen elhagyható lenne az antibiotikumok felhasználása, ezért egészségesebb állományt és a gyarapodási mutatók javulását várják a szakemberek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Rendeződhet-e az állami és magánegészségügy viszonya?

A magánegészségügy felemelkedése már évtizedes történet, lassan egyre inkább igénybe veszi a lakosság, mint az állami egészségügyi ellátást, holott a legtöbben fizetik a TB-t. Emellett az állami egészségügyi kezelések nem minden esetben mérhetők össze komplexitásukban, előfordul, hogy egy-egy fontos szűrésre vagy beavatkozásra magánintézménybe küldik a pácienseket. Idén még nagyobb lett a szakadék a két intézményi forma közt, a piac rohamos gyorsasággal alakul át e téren is.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!