Egy német juhász a lehullott őszi falevelekben fekszik egy fa tövében, és nézi a villáját, amit épp eladni készül
Fotó: Shutterstock

Egy milliárdos kutya árulja Madonna egykori villáját

Miután 21 évig a családi örökség részét képezte, VI. Günther úgy döntött, eladja floridai villáját, amely korábban a popikon Madonnáé volt. Alapvetően ebben semmi különleges nincs, azt leszámítva, hogy Günther egy kutya.Jó családba született

Günther a Miamiban található, 1,2 hektáros, Biscayne-öbölre néző villáját a napokban hirdette meg 31,75 millió dollárért, azaz nagyjából 9,9 milliárd forintért. Az ingatlant az egyik felmenője vásárolta meg Madonnától 2000-ben, 7,5 millió dollárért. Mondjuk úgy, hogy az öreg Günther kutyajó üzletet kötött. Mielőtt bárki azt hinné, hogy megbolondultunk, nézzük meg, hogyan lett milliárdos egy hűséges német juhász.

Günther az egyik felmenőjének, III. Günthernek köszönheti vagyonát, akire gazdája, Karlotta Liebenstein német grófnő 1992-es halála után több millió dolláros örökséget hagyott. A kutya vérvonalát azóta is gondosan őrzik. VI. Günther befektetési alapja jelenleg közel 500 millió dollárt, átszámítva körülbelül 155 milliárd forintot ér.

A bőség zavara

Természetesen a blökinek nincs ideje a pénzügyei menedzselésére bokros teendői között, ezért az alapot egy szakértői csapat kezeli. Ők döntenek arról, hogy mikor milyen ingatlan vásároljanak vagy adjanak el. Günther -akinek állandó lakhelye Toszkánában van- általában részt vesz az ingatlanügynökök találkozóin, ahova jellemzően a saját magángépén utazik. Carla Riccitelli, a juhászkutya egyik gondozója az is elmondta, hogy a tulajdonosnak külön szakácsa is van.

Az ügynökségi honlap adatai szerint az áruba bocsátott „kutyakastélyban" kilenc hálószoba, nyolc és fél fürdőszoba és egy úszómedence is található. Az ingatlan egyike annak a hat vízparti villának, amely közvetlenül az öbölre néz. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Miami Beach néhány percnyi sétára van a kutyalaktól. Az is kiderült, hogy Günther jelen pillanatban Madonna régi hálószobájában alszik.

A villa képeit ezen az oldalon tekinthettek meg.

A német juhász esete nem egyedi. 1988-ban egy brit régiségkereskedő hétmillió fontot hagyott macskájára, Blackie-re.

Bika, medve…hörcsög?

Ha már szóba került az állatok és a pénz kapcsolata, érdemes megemlíteni Mr. Goxx-ot, a kripto-hörcsögöt is. A Mr. Goxx nevet viselő hörcsög június 12-én kezdett „kereskedni" a kriptovaluták piacán, egyelőre meglehetősen sikeresen. Portfóliója jelenleg 18,1 százalékos pluszban van, ami számos befektetési alap eredményeit felülmúlja.

Mr. Goxx módszere viszonylag egyszerű. A gazdája a hörcsög ketrecében kialakított egy „home office-t", ahova Goxx akkor megy be „kereskedni", amikor csak szeretne. Az irodájában található egy hörcsögkerék és két cső. A hörcsögkerékkel tudja kiválasztani, hogy éppen melyik valutával kereskedjen, a csövekkel pedig azt, hogy vegyen vagy eladjon a kiszemelt tokenből. Az irodája egy számítógépez van kötve, amely automatikusan végrehajtja Mr. Goxx „utasításait". Nagyjából 30 valuta közül tud választani. Portfóliójában jelenleg Tron, XRP, ada és ether is található. Portfólióját 390 dollárral indította.

A sikeres hörcsögöt Twitch-en és Twitter-en lehet követni. A hörcsög közösségei média menedzsere minden egyes posztban felhívja a figyelmet, hogy a projekt célja elsődlegesen a szórakoztatás, nehogy valaki túl komolyan vegye a tippeket.

Ne hagyd ki!