Egy villanyszerelő vállalkozó új házba költözött, ahol aranybányát talált

Egy villanyszerelő új házba költözött, ahol aranybányát talált

A Cambridgeshire-i vállalkozó kettő, bontatlan csomagolású, tökéletes állapotú, limitált kiadású Pokémon kártyagyűjteményt talált a házban, ahova éppen beköltözött. A gyűjteményeket árverésre bocsájtotta, amelyek végül 19 ezer fontért, azaz nagyjából 8 millió forintért találtak új gazdára.Mint kiderült, a lakás előző tulajdonosa, David Wilson-Turner korábban egy játékboltot üzemeltetett. Amikor bezárta a boltját, a nyakán maradt portékájának egy részét a házában tárolta, de elmondása szerint teljesen megfeledkezett a porosodó készletekről. Azt pedig végképp nem gondolta, hogy napjainkban többezer fontot érnek a 21 éve 30 fontért vásárolt készletek.

Egy Pokémon Fossil első kiadású pakliról, és egy Pokémon Neo Discovery Unlimited kártyagyűjteményről van szó. Előbbi 10 ezer, utóbbi 9400 fontért kelt el a Hansons Auctioneers aukciósház árverésén.

A vállalkozó hozzátette, álmában sem gondolta volna, hogy ilyen értékesek a Pokémon kártyák, de szerencsére utánanézett a jelenlegi piaci áraknak, így nem dobta ki a zsákmányt. Az aukciós ház szerint elképesztően ritka gyűjteményekről van szó, ráadásul mindkét példány tökéletes állapotban van.

A régebbi, 11 kártyás Pokémon paklik 2,5 fontos árral kerültek anno a piacra, ezek jelenleg 500 fontot is megérnek.

Ne hagyd ki!