Johnny Depp egyedül ül a nézőtéren
Fotó: Facebook

Uralkodóként tér vissza a filmvászonra Johnny Depp

Máris megvan Johnny Depp közetkező filmprojektje, miután megnyerte a pert volt felesége, Amber Heard ellen. A filmet a Netflix mutatja be, de csak Franciaországban, miután az alkotás lefutotta a szokásos mozi-kört.

A Bloomberg írta meg, hogy a streamingszolgáltató társfinanszírozza a La Favorite című alkotást, amelyben a szívtipró színész XV. Lajos francia királyt alakítja.

Csúnya válás

A Netflix azonban az Insidernek úgy nyilatkozott, hogy a cég anyagilag nem száll be a film elkészítésébe, csak a franciaországi licenszjogokat vásárolta meg. Az alkotás ottani kínálatában 15 hónapig elérhető lesz, miután bemutatták a francia mozik.

A bíróság a múlt hónapban mondta ki, hogy Amber Heard megsértette Depp jó hírnévhez való jogát egy 2018-as írásában, amely a Washington Postban jelent meg. Abban azt állította, hogy bántalmazás áldozata volt, anélkül, hogy megnevezte volna volt férjét. Heard ugyancsak perelt, mert szerinte Johnny Depp ügyvédje az ő jó hírnevét sértette meg, amikor a vádjait koholmánynak nevezte.

Depp számára 15 millió dolláros kártérítést ítéltek meg, míg Heardnek 2 milliót.

Újra hőnszeretett lehet

A Karib-tenger kalózai főszereplőjének karrierje az elmúlt években a vádak miatt padlóra került. A perben Depp ügynöke azt állította, hogy a színész 22,5 millió dollárt veszített, mert elesett a kalóz-franchise hatodik részének forgatásától, amelyben ismét Jack Sparrow lehetett volna.

Utolsó filmszerepét a 2020-as Minamatában alakította, amely mindössze 2 millió dolláros jegybevételt termelt.

A Netflix nehéz időket él: az első negyedévben 200 ezer előfizetőt veszített, és további kétmillió távozó ügyfélre számít.

XV. Lajos francia király a Bourbon-dinasztia tagja volt, 1715 és 74 között uralkodott, a hagyomány a „Hőnszeretett” jelzőt is használja a megkülönböztetésére.


Ne hagyd ki!