Netflix alkalmazás okostelefonon
Fotó: Shutterstock

Többen használtok egy Netflix jelszót? Ennek vége!

A Netflix a munkatársai felé állítólag már jelezte, hogy még az idén bevezetik a tervezett változtatásokat: az olcsóbb előfizetői csomagot, amely hirdetéseket is tartalmaz, és a jogtalan jelszómegosztások nyomon követését.


A változtatásokat az teszi szükségessé, hogy a streamingszolgáltató több mint tíz éve idén az első negyedévben veszített először előfizetőket. A bejelentés után részvényeinek értéke is zuhanni kezdett.

Reklámok: oké

A Netflix CEO-ja, Reed Hastings még a múlt hónapban jelentette be: a társaság nyitott arra, hogy hirdetések jelenjenek meg a platformján. Hastings korábban évekig mereven elutasította ezt a felvetést.

Azok, akik követték a Netflix történetét, tudják, hogy mindig is elleneztem a reklámokat, és nagy rajongója voltam az előfizetés egyszerűségének. Ez még mindig így van, de a fogyasztók választása fontosabb. Lehetővé kell tenni egy olcsóbb előfizetést annak, aki ezzel együtt hajlandó tolerálni a reklámokat

- mondta Hastings még áprilisban. Akkor még arról beszélt, hogy az új előfizetői konstrukciót egy-két éven belül vezetik be. Úgy tűnik, ez jóval előbbre tolódik, bár a Netflix nem kívánta kommentálni a hírt, amelyet először a The New York Times írt meg.

Rendbe rakják a jelszómegosztást

A másik terület, amelyen a Netflix növelhetné bevételeit – és úgy tűnik, erre a részvények értékének zuhanása miatt sürgősen szüksége is van -, az ingyenes jelszóhasználat megszüntetése. A cég munkavállalóinak küldött belső üzenet állítólag azt is tartalmazza, hogy a folyamat már az idén megkezdődik, az új, reklámokat tartalmazó hirdetési csomag bevezetésével párhuzamosan.

Márciusban közölték, hogy egy éve dolgoznak olyan módszereken, amelyekkel az előfizetők könnyen, biztonságosan (és legálisan) megoszthatnák jelszavaikat a háztartásukon kívül élőkkel, ugyanakkor egy kicsivel több pénzt kérnének tőlük.

A Netflix áprilisban közölte, hogy 221 millió előfizetője van, ami azt jelenti, hogy a streamingpiac vezető szereplője, ugyanakkor 2022 első három hónapjában 200 ezer előfizetőt veszített. Ráadásul a második negyedévben további 2 millió előfizető eltűnésével számol.

Itt írtunk a cég negyedéves jelentéséről, itt arról, hogy animékba fektet a Netflix, itt pedig arról, hogy költségcsökkentési célból törölte Meghan Markle sussexi hercegné egyik projektjét.

Ne hagyd ki!