A PayPal az Anti-Defamation League (ADL) nonprofit szervezettel karöltve próbálja feltérképezni és megakadályozni, hogy szélsőséges csoportok, ügyfelek gyűlöletkampányaik finanszírozására használják a fizetési rendszerét.Az elmúlt években a PayPal kifinomult rendszert alakított ki az illegális tevékenységek megelőzésére és a rendszerhibák kiküszöbölésére. A vállalat 2020-ban kriminológusok és tudósok segítségével kutatta az illegális fegyverkereskedelemben használt fizetési módszereket. Továbbá partneri viszonyt ápolt a Polaris nonprofit szervezettel az illegális emberkereskedelem megakadályozásának érdekében. Emellett évek óta küzd olyan cégek ellen, amelyek a PayPal rendszerein keresztül támogatnak szélsőséges megmozdulásokat. A vállalat vezetősége ebbe az irányba tesz újabb lépést az ADL segítségével.

Nincs kegyelem

A PayPal és az ADL kollaborációja olyan pénzügyi tranzakciókra összpontosít, amelyek

  • fehér felsőbbrendűségi,
  • kormányellenes,
  • antiszemita,
  • iszlamofób,
  • rasszista,
  • bevándorlóellenes,
  • fekete ellenes,
  • spanyolellenes
  • és ázsiai ellenes

megmozdulásokhoz köthetők. A cél az említett pénzáramlások feltárása és megzavarása.


A kezdeményezés során összegyűjtött információkat megosztják a pénzügyi ágazat más vállalataival, a bűnüldöző szervekkel és az állami döntéshozókkal is.

A PayPal és az ADL más polgárjogi szervezeteket is bevon új kezdeményezésbe, egyebek között a League of United Latin American Citizens egyesületet is.

Aaron Karczmer, a PayPal kockázatkezelési igazgatója abban bízik, hogy az akciójukkal egy kicsit jobbá tehetik a világot.

Egyedülálló lehetőségünk nyílt arra, hogy jobban megértsük, hogyan terjed a gyűlölet, és olyan kulcsfontosságú információkkal szolgálhatunk a pénzügyi iszektornak, a bűnüldöző szerveknek és a közösség tagjainak, amellyel fékezhetjük a szélsőséges mozgalmak térnyerését

-mondta Jonathan Greenblatt, az ADL vezérigazgatója.

Jól megy a PayPal-nak

A PayPal a járvány nagy nyertesei közé tartozik. Az emberek biztonsági okokból olyan ritkán mozdultak ki otthonról, amennyire csak lehetett. A hagyományos bolti köröket felváltották az online vásárlások, a postára járást pedig a digitális csekkbefizetés. A tranzakciók megvalósításához pedig a PayPal rendszere sokak számára megfelelő megoldásnak bizonyult, így egyre többen használták a cég szolgáltatásait.

Az idei első negyedéves pénzügyi jelentés szerint összesen 285 milliárd dollárnyi tranzakció futott át a PayPal rendszerein. A tavalyi első negyedévhez képest ez 50 százalékos növekedést jelent. Ráadásul 3 hónap alatt 14,5 millió új felhasználó regisztrált a platformra.

Például a PayPal Venmo nevezetű applikációján keresztül, amely lehetővé teszi az USA lakosainak, hogy pénzt küldjenek egymásnak, 51 milliárd dollár folyt át, ami 63 százalékos növekedést jelentett.

Az első negyedévben 6 milliárd dolláros összbevételre tettek szert, ami 1,22 dolláros részvényenkénti osztalékot eredményezett. A tavalyihoz képest ez 31 százalékos növekedést jelent.

The Conversation

Friss

Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Gyermelyi Zrt.

„Az a jó bank, amelyik úgy kezel, mintha saját magának adna tanácsot” (x)

Idén 50 éves a Gyermelyi Zrt., Magyarország piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője és malomipari szereplője, amely épp 20 éve áll pénzügyi kapcsolatban az MKB Bank Nyrt.-vel. A Gyermelyi életének majdnem felét, a rendszerváltás utáni korszak kétharmadát ez az együttműködés határozta meg. Ahogy Sárossy Attila, a Gyermelyi igazgatója fogalmaz: az MKB Bankkal való együttműködésük a legjobb stabil banki kapcsolat kategóriáját jelképezi, amit a 20 év töretlen és kölcsönös bizalma tökéletesen bizonyít.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!