Több mint 100 gigabájtnyi adat szivárgott ki a Twitch videójáték-streaming platformról, amelyekből egyebek között az is kiderült, hogy mennyit keresnek az oldal felületeit használó streamerek.

Hatalmas a baj

Az online fórumokon megosztott adatok 2019. augusztusa és 2021. októbere közötti kifizetésekről tartalmaznak információkat. Ha az adatokat hitelesítik, akkor a világ eddigi legnagyobb szivárogtatásának lehetünk tanúi. És nem a fizetések miatt, valójában sokkal nagyobb bajban van a Twitch (a juttatások a cikkünk végén találhatók). A BBC-nek három érintett streamer is megerősítette az információk hitelességét, akik elmondása szerint tűpontos adatok szivárogtak ki a keresetükről. A Twitch egyelőre nem kommentálta az incidenst.

A kibertámadók állítása szerint az alábbi adatokat hozták nyilvánosságra a fórumokon:

 • a streamerek fizetéseit
 • a Twitch weboldalának és különböző szolgáltatásainak a forráskódját
 • technikai részleteket termékekről és platformokról, amelyeket még be sem jelentett a cég
 • belső szerverek részleteit, amelyekhez a szakértők szerint csak az alkalmazottak férhetnek hozzá
 • rengeteg belső vállalati adatot
 • fontos szoftverterületekről elnevezett adatok mappáit, például:
  • „core config packages" (alapvető konfigurációs csomagok)
  • „devtools" (fejlesztői eszközök)
  • „infosec" (információbiztonság)
 • az Amazon (a Twitch anyavállalata) még ki sem adott játék-piacterének, a Vapor-nak a részleteit

És ez még csak a kezdet, ugyanis sok mappa mögött található egy „Part 1" megjegyzés, ami arra utal, hogy a támadók még jelentkezni fognak további információkkal.

Milliárdos játékosok

Mielőtt rátérnék a streamerek keresetére, fontos megjegyezni, hogy az adatok valószínűleg nem tartalmazzák a szponzorációs juttatásokat és a külső platformok kifizetéseit, így feltehetően jóval több pénz landolt a videójátékokat „közvetítő" felhasználók zsebében. Íme, a legjobban kereső streamerek listája:

Twitch-streamerek keresete 2019. augusztusa \u00f3ta

Fotó: Haszon magazin, forrás: dextero.com


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Orbán: Bármelyik pillanatban visszavásárolhatja az állam a Liszt Ferenc repülőteret

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta a miniszterelnök a vajdasági Ludason.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: MTI Kelemen Zoltán Gergely

Elhunyt Kornai János közgazdász

Életének 94. évében, hétfőn elhunyt Kornai János Széchenyi-díjas közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Harvard Egyetem és a Corvinus emeritus professzora, a francia becsületrend kitüntetettje, a svéd, amerikai, és más akadémiák tiszteletbeli tagja - közölte a család hétfő este az MTI-vel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Napelemre, fűtéskorszerűsítésre kérnél többmilliós támogatást? Ez az útja

A nagyszabású, lakosságnak szóló pályázat napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításához nyújt támogatást. A kivitelező cégeknek hétfőtől van lehetőségük a regisztrációs kérelem benyújtására, a családok és magánszemélyek a program első ütemében december 6. és január 12. között pályázhatnak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!