Windows rendszeren futó számítógép, amely éppen tölt valamit
Fotó: Unsplash

Hivatalos: ekkor érkezik a Windows 11! Mutatjuk, mire figyelj

A Microsoft bejelentette, hogy egy frissítés formájában október 5-től hivatalosan is elérhető lesz az új operációs rendszer, a Windows 11.


Nagyon készülnek

A Microsoft június 24-én jelentette be a Windows 11-et, amelyet négy nappal később a Windows Insider program résztvevői már el is kezdhettek tesztelni. A cég azóta hét frissítést adott ki a rendszerre, amelyek funkcióváltozásokat és hibajavításokat tartalmaztak. Úgy néz ki, hamarosan piacképessé csiszolják az új oprendszert, ugyanis Aaron Woodman, a Windows marketingigazgatója egy blogposztban bejelentette: a Windows 11 október 5-től az általános felhasználóknak is elérhető lesz.

Szépen, fokozatosan

Ahogyan azt a Windows 10-nél tapasztalhattuk, az új rendszer is egy frissítés formájában lesz elérhető, egyelőre ingyenesen. A Microsoft az eszközökön tárolt adatok és egyéb tényezők alapján határozza meg, hogy mely készülékek kapják meg az első frissítési ajánlatokat. Azokon a gépeken, amelyeken Windows 10 rendszer van telepítve, illetve megfelelnek a Windows 11 futtatásához szükséges feltételeknek, a Windows Update értesíteni fogja a felhasználókat a frissítés rendelkezésre állásáról. A felhasználók manuálisan is ellenőrizhetik a frissítést a Windows Gépházában, a Frissítés és biztonság (Windows Update) menüpont alatt.

A tervek szerint 2022 közepére már minden futtatásra alkalmas gépen elérhető lesz az új rendszer.

A vállalat azt javasolja azoknak a felhasználóknak, akik gépei nem alkalmasak az oprendszer futtatására, és nem is akarnak új eszközt vásárolni, hogy továbbra is a Windows 10-et használják. Sajnos ez csak átmeneti megoldás, ugyanis a Microsoft 2025-ig fogja támogatni a Windows 10-et.

Hatalmas kihívás

Az első Windows-rendszert 1985-ben dobta piacra a Microsoft, azóta is meghatározó részét képezi a vállalat termékeinek. Az idei második negyedévben a Microsoft 6,6 milliárd dollár bevételt köszönhetett a Windowsnak, ami a cég teljes bevételének 14 százalékát teszi ki. A Windows 11-re hatalmas feladat vár, ugyanis elődje a világ egyik legnépszerűbb operációs rendszerévé nőtte ki magát. A Windows 10-et havi szinten 1,3 milliárd aktív felhasználó nyúzza.

A Windows 11 számos újítással érkezik, ezekről bőven EBBEN A CIKKBEN olvashatsz. Mindenkinek azt javasoljuk, hogy várja ki türelmesen, amíg az ő gépére is megérkezik a frissítés, ugyanis a neten terjengő nem hivatalos fájlok a legtöbb esetben tömve vannak kártékony vírusokkal, ezt EBBEN A CIKKÜNKBEN részletesebben is kifejtettük.

Ne hagyd ki!