Jelentős változásokat jelentett be a Microsoft
Fotó: Shutterstock

Fontos bejelentés az Office és a Windows jövőjéről

Megszűnik a több mint 30 éves Microsoft Office. A programcsomag részprogramjait beolvasztják a Microsoft 365 brandbe. Fontos híreket közölt a Microsoft a Windows 10-es operációs rendszer jövőjéről is.


A Microsoft 365 magába olvassza az Office-t

Hamarosan elfelejthetjük a közel három évtizedes Office brandet. A Microsoft bejelentése alapján nem szűnnek meg a részprogramjai, mint például az Excel, az Outlook, a Word és a PowerPoint appok, csupán beleolvadnak a Microsoft 365 csomagba. Szakmai körökben nem okozott nagy meglepetést a hír, hiszen már két éve a Microsoft 365 égisze alatt fut az Office 365 előfizetése – írja a hwsw.

Az Office.com, az Office for Windows és az Office mobilalkalmazás új ikont, frissített külsőt és új fejlesztéseket kap. A webes felületekre novemberben érkezik a változás, de valamivel később megjelennek a windowsos, iOS-es és androidos Office-alkalmazásokon is.

A Microsoft 365 app egybefogja a Teams, a Word, az Excel, a PowerPoint, az Outlook, a Loop, a Clipchamp, a Stream és a Microsoft új Designer szolgáltatásokat egy központi hubként, mobilon és desktopon egyaránt

- jegyzi meg a portál.

Szépen lassan leáll a Windows 10 fejlesztése

A Microsoft a napokban jelentette be azt is, hogy a továbbiakban csupán évente egyszer kap a verziószámát megváltoztató óriásfrissítést a Windows 10. Emiatt a verziók életciklusa hosszabb lehet a korábban tapasztaltnál.

Emellett a Microsoft már csak egyszer fogja frissíteni a Windows 10 tavaly tavasszal kiadott 21H1-es változatát. A May 2021 Update néven is emlegetett rendszerhez idén december 13-án érkeznek utoljára biztonsági frissítések. A Windows 10-es vagy 11-es rendszerű számítógépek nagyjából negyedét érintheti a változás, hiszen az AdDuplex júniusi adatai szerint ezen gépek 23,9 százalékán ez fut.

Valószínűleg a Microsoft automatikusan frissíti a felhasználóit a 21H2 jelzésű utódjára, azonban tömegek lehetnek, akiknél valamiért nem települ a frissítés. Ők a Windows 10 letöltési oldalán lévő segédprogrammal oldhatják meg az aktuális főverzió telepítését.

A számítógépen futó Windows 10 verziójára a Gépház alkalmazás Rendszer Névjegy oldalán lehet rákeresni a Windows-specifikációk bekezdésben.

Ne hagyd ki!