Áramszedők

Mi lesz jövőre a rezsisökkentéssel? Megszólalt az MVM!

Nincs változás a rezsicsökkentés tavaly nyár óta fennálló rendszerében, így 2023. augusztus 1-jétől újabb egyéves időszakra továbbra is változatlan feltételekkel biztosítja az MVM a lakossági ügyfeleinek a rezsicsökkentett energiát – adta hírül az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. közleményét az MTI.


A vállalat tájékoztatásában emlékeztett:

a vonatkozó kormányrendelet éves szinten határozta meg a kedvezményes, rezsicsökkentett áron igénybe vehető energiamennyiséget. A kedvezményes év leteltével, 2023. augusztus 1-től 2024. július 31-ig továbbra is kedvezményes árszabás szerint biztosítja az energiaszolgáltatást lakossági ügyfelei számára az MVM.

Ezt is olvasd el: Nagyon magas lett a gázszámlád? Ezt tudod tenni!

A kedvezményes mennyiség a villamos energia esetében évi 2523 kilowattóra (kWh), földgáz esetében pedig évi 63 645 megajoule (MJ), azaz legalább 1729 köbméter felhasználási helyenként. Az éves kedvezménykeret az adott kedvezményes évben használható fel

– tisztázták továbbá a számokat.

A Portfolió kiemeli, hogy MVM az új kedvezményes időszak kezdetén, augusztus 1. és 5. között lehetőséget biztosít a diktálásra, amit legkomfortosabban telefonon, mobilalkalmazáson vagy az online ügyfélszolgálaton tudnak az ügyfelek megtenni. A fenti időszakban diktált, vagy ennek hiányában a becsült mérőállás legkésőbb a soron következő éves elszámolószámlán jelenik meg.

Illetve fontos tudni, hogy nem szükséges diktálnia azoknak, akiknek az éves fogyasztása a kedvezményes mennyiség alatt van. Továbbá azoknak sem, akiknek amúgy is ekkor van diktálása vagy leolvasása. A rendelkezésre álló statisztikák alapján az ügyfelek több mint háromnegyedének éves fogyasztása belefér a kedvezményes keretbe

– hangsúlyozta továbbá a cég.

Arról pedig korábban már írtunk is, hogy milyen változtatások jöhetnek a rezsicsökkentésben az elektromos áram tekintetében.

 A kormány is megszólalt

Az MVM bejelentése közben már Németh Szilárd kormánybiztos is tájékoztatót tartott. Ezek szerint a rezsicsökkentés finanszírozásához szükséges összeg 2024-ben is rendelkezésre áll majd.

Ez is érdekelhet: A Mol vezérigazgatója változtatna a rezsicsökkentésen

A politikus kiemelte, hogy a döntés eredményeként az Eurostat adatai alapján az egész Európai Unióban továbbra is Magyarországon jutnak az állampolgárok legolcsóbban az energiához. Vásárlóerő paritáson csupán Luxemburg és Belgium előz meg minket.