A paradicsom az egyik legkedveltebb zöldségféle a magyar kiskertekben, ám termesztése korántsem egyszerű feladat. A különféle gombák, vírusok, baktériumok és kártevők állandó veszélyt jelentenek rá.
Akadnak olyan zöldségek, amelyek ma már alig találhatók meg a kiskertekben, nem úgy mint régen, mégis megérné újra felfedezni az értékeiket, mind az egészséges táplálkozás, mind a gasztronómiai…
Gyógy- és fűszernövény, a magyar köznyelvben sárkányfűnek is nevezik, a konyhák kedvelt alapanyaga. Akár egy méterre is megnőhet. Dióhéjban a tárkonyról.
A jó növénytársításban egymást segítik az egyedek, például kölcsönösen riasztva a másik kártevőit és ezzel természetes módon növeljük a konyhakertünk termőképességét. A témának nagy a szakirodalma…
Olcsó, környezetbarát és még a növények is meghálálják – a csalánlé hatékony és biztonságos megoldás a levéltetvek ellen a házikertben. A közhidelemmel ellentétben még forró víz sem kell az…
Egyre több magyar kertész szembesül a veteményeseket pusztító meztelencsigák tömeges megjelenésével. Bár nem minden csiga ellenség, a spanyol csupaszcsiga és néhány fajtársa akár több tízezer forint…
Nem csak az erdőben vagy a parkban találkozhatunk kullancsokkal, a saját kertünk is rejthet veszélyeket. Egyes növények ideális környezetet teremtenek a vérszívók számára, ezért érdemes átgondolni…
Ha a növények 2-4 leveles koráig kihúzzuk, akkora veszélyt már nem jelenthet a palántadőlés. A jellemzően talajlakó növénypatogén gombák okozta betegség legjobb ellenszere a nem túl sűrű vetés, a…
Egy újszerű elgondolás az evés és a kertészkedés örömét ötvözi a természet iránti érdeklődéssel. Így támaszhatjuk fel a nagyi kertjének emlékét akár a balkonunkon is!