szerda, 2025. október 08.

hús

Image
Rovaralapú élelmiszerek
A rovaralapú élelmiszerek minden bizonnyal sosem váltják majd fel a hagyományos húskészítményeket. Ezt állítja legalábbis egy friss kutatás, amely szerint a rovarfogyasztás a kulturális különbségeken…
Image
Élelmiszer
Egyre gyakrabban fordul elő, hogy bizonyos zöldségek és gyümölcsök ára meghaladja a húsét – ez különösen meglepő annak fényében, hogy nem is olyan régen még a hús számított drágának, a zöldség pedig…
Image
Agrár
A termelői árak 4-6 százalék között kúsztak feljebb, a feldolgozói értékesítési árnál százalékosan kétszámjegyű a drágulás. Fogyasztói árakban csak a csirkemellfilénél volt jelentősebb drágulás.
Image
Állattenyésztés
A csirke termelői ára csak minimálisan nőtt egy év alatt, ám a csontos csirkemell feldolgozói értékesítési ára 20%-ot ugrott, ahogyan a csirkemellfilé is 13%-kal drágult. A tojásnál 15-20%-os a…
Image
Innováció
Július közepén a sertés- és baromfihúsok jelentős részének termelői, feldolgozói értékesítési és kiskereskedelmi beszerzési árai is alacsonyabbak voltak mint tavaly ilyenkor, 10-18 százalék közötti…

A legfontosabb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzáférhetőségi eszközök