Amazone Precea
Fotó: Amazone

Mindent elvégez egy menetben: Amazone Precea

Hárompontos felfüggesztés, akár 350 kg-os csoroszlyanyomás, robusztus rotációs kultivátor, 12 km/órás munkatempó – itt az új Amazone Precea szemenként vető.

Jól kombinálta az Amazone a robusztus KG 6002-2 Super rotációs kultivátort, a precíz Precea szemenkénti vetőgépet és az elöl csatlakozó műtrágyatartályt (FTender). Már 6 m munkaszélességgel és 8 sorral áll rendelkezésre a növelt teljesítmény.


Fotó: Amazone

A Precea 6000-2AFCC rotációs kultivátora a talajfelszíni durva rögök és a gyökérszint területén lévő finom talaj elkülönítésével kedvező feltételeket teremt. Talajviszonyoktól és munkamélységtől függően akár 12 km/órás munkatempó is elérhető.

Ez a túlnyomásos elvű, nagysebességű szemenkénti vetőgép kapásnövényekhez kiválóan alkalmas. Egy optikai érzékelő figyeli a szemek leválasztását, és terminálon jelzi a hiányos vagy kettős pozíciókat. A váltórendszer lehetővé teszi a Precea precíziós gépen a különféle (RoTeC vagy TwinTeC) csoroszlyás vetősínekre történő gyors átszerelést.

Emellett az új fejlesztésű PreTeC mulcsos vetőcsoroszlya akár 220 kg-os nyomással terhelhető mechanikusan. Míg hidraulikus változatán 350 kg-os nyomást is be lehet állítani a traktor fülkéjéből szántóföldi haladás közben. Ez biztosítja a tábla egyenletes kelését, ha hagyományos vagy mulcsos vetésnél alkalmazzák.

A csoroszlyaegység gyorsan és szerszám nélkül illeszthető az adott helyszíni körülményekhez. Elhelyezési mélysége egyedileg beállítható, a nyomógörgők érintkezési nyomása és nyitási szöge is egyszerűen, szerszám nélkül állítható. A karbantartást nem igénylő csapágyak és perselyek pedig optimálisan védettek a por ellen.

Műtrágyatartály


Előre szerelhető az 1600 vagy 2200 literes tartálytérfogatú Ftender műtrágyatartály, ami alapkivitelben elektronikus méréssel és Isobus-vezérléssel rendelkezik. Emellett használható vetőmagtartályként is. Emellett kombinálható az Amazone talajművelési technológiával, hogy a takarónövényeket és/vagy a műtrágyát egy műveletben kijuttassa.

Ne hagyd ki!