Szélgép fagy ellen
Fotó: Tow & Blow

Ez a szélgép akár 7 hektárt is megvéd a fagytól!

Nem könnyű most a fejlesztésekre és tavaszra gondolni, de ez a gép nagy segítség lehet a gyümölcstermesztőknek a fagykár ellen. Ideje készülni, főleg ha tényleg elindulnak a támogatások januárban!


Nyugodtabban készülhetünk a jövő évre, ha tavasszal bevethetjük a Tow and Blow szélgépet. Az egyedi kialakítású ventilátorral ellátott szélgépek hatékony védelmet nyújtanak minden növénykultúra számára a kora tavaszi fagyok ellen, akár völgyben akár hegyvidéken helyezkedik el az ültetvény. A Tow and Blow szélgép ventilátora szögében állítható és vízszintes oszcilláló mozgást is végez 360 fokban, ami rendkívüli széles felhasználhatóságot biztosít a gépnek a hagyományos ventilátorokhoz képest.

Fotó: Tow & Blow

A kisebbik, 250h jelű modell, akár négy hektár terület megvédésére is alkalmas, míg nagytestvére a 650i a domborzati viszonyok függvényében 7 hektárnyi ültetvény fagyvédelmét is biztosíthatja. Tow and Blow telepítése nem igényel beton alapot vagy építési engedélyt. A működése csendes, és az alacsony üzemanyagfogyasztás miatt a károsanyag kibocsátása is nagyon alacsony. Konstrukciója révén könnyen szállítható, így traktorral vagy más járművel is vontatható, ezért a szélgépünk manőverezőkészség, rugalmasság és fenntarthatóság szempontjából is magasra teszi a mércét.

További előnyei, hogy szárításra is használható: betakarítás előtt vagy metszés előtt, könnyen szállítható traktorral vagy akár egy pickuppal, a támasztólábak segítségével könnyen stabilizálható a gép valamint egyszerűen szervizelhető, ugyanis a talajszintre leengedhető keret lehetővé teszi a könnyű hozzáférhetőséget. Mindezek mellett az automatikus indítás funkció lehetővé teszi a hőmérséklettől függő indítást és leállást. A ventilátor és a torony mozgása egyaránt elindul, a beállított alacsony hőmérséklet érzékelése esetén, és automatikusan leáll, amennyiben a hőmérséklet emelkedni kezd.

Ne hagyd ki!