Forró napokon vagyunk túl, mutatjuk, hogy mi várható később
Fotó: Shutterstock

Mutatjuk, marad-e a tikkasztó hőség

Itt a legfrissebb, egy hétre vonatkozó időjárás-előrejelzés! Enyhülést hozhat a mai nap az ország egyes részein. Mutatjuk, hogy mi várható a következő napokban.


Marad a kánikula

Az előttünk álló héten folytatódik az alapvetően száraz, meleg időjárás. Egy gyenge hidegfront vonult át hazánk felett hétfő este, éjjel, amely elszórt záporokat, zivatarokat hozhatott a mai napon. Egy csapadékhullám várható csütörtökön is, mely a jelenlegi számítások szerint csak a délnyugti országrészbe hozhat számottevő csapadékot, a hét többi napján nem várható említést érdemlő eső– írja a met.hu.

Így az ország jelentős része ezen a héten is nagy valószínűséggel is szárazon marad, keleten tehát fokozódik és egyre nagyobb területet érint az aszály. A talajok további száradására kell számítani. A hőmérséklet csúcsértéke keddre 25-30 fokra mérséklődik, majd ismét melegszik az idő, és a hét végén már ismét 30 és 35 fok között várható. A héten csak kedden várható nagy területen erős szél.

Keleten fokozódik az aszály

A keleti országrészben hetek óta alig esett, a talaj sokfelé csontszáraz, a nyári növények szenvednek az aszálytól. A Dunántúlon május végén, június elején jelentős mennyiségű eső hullott, arrafelé még van nedvesség a talajban. A folytatás sem ígér országos csapadékot, csak holnap reggelig és csütörtökön várhatók elszórt záporok, zivatarok.


The Conversation

Ne hagyd ki!