Műtrágyát szór a traktor
Fotó shutterstock

Hogyan támogatja a Nitrogénművek a magyar mezőgazdaság versenyképességét?

Modern mezőgazdaság hatékony tápanyag-utánpótlás nélkül nem létezik. Az összes tápanyag közül a nitrogén a legmeghatározóbb (x).


A hatékony és helyben történő műtrágyagyártás fontosságát már 1931-ben felismerték és a Nitrogénművek azóta is folyamatosan rendelkezésére áll a régió termelőinek. A 2004-ben kezdődő beruházássorozat eredményeként a gyár teljesen megújult.

​Miben mérhetőek értékeink?

Magyarországon a Pétisó ára a nyugat-európai árszint alatt tartható a hazai magasabb földgázárak ellenére, ezzel versenyelőnyhöz juttatva a magyar termelőket.

Látványos növekedés ügyfélszámban

Látványos növekedésünkhöz hozzájárult az integrátori szerződésektől eltérő, új, a vevői függetlenséget szem előtt tartó üzleti ajánlatok bevezetése. A közvetlen értékesítést - elsőként a szektorban - 2009-ben vezettük be, melynek eredményeként ügyfeleink száma folyamatosan növekszik.

Európa 10 százaléka

Beruházásainknak köszönhetően Magyarország Európa élvonalába került a Pétisó felhasználás arányában, a sokkal kedvezőtlenebb környezeti lábnyommal rendelkező Karbamid és Ammónium-nitrát termékekkel szemben. Az európai Pétisó kapacitás 10%-a Magyarországon működik.

Jelentős exportpiac

Termékeinkkel az exportpiacokon is magas elismerést szereztünk. Az elmúlt években termelésünk 45%-a exportra került értékesítésre, melynek 60%-a közép-európai országokba jutott el.

Nem csak műtrágya

Hiszünk a piac működésében, így nemcsak műtrágyában növeltük a határokon átívelő kereskedelmet, de vetőmag-, növényvédőszer- és terménykereskedelemben is jelentős likviditást hoztunk a piacra, tovább növelve az inputanyag kereskedők számát.

Biztosnságot ad a gazdáknak

Folyamatos termelésünkkel és szállításainkkal biztosítjuk a hazai mezőgazdaság függetlenségét, hogy ne legyen kitéve az import folyamatos bizonytalanságának és időszakos extrém árazásának. Az ellátásbiztonság a múltban és a jövőben is stratégiánk szerves része. Beruházásaink folytatása ennek megőrzése érdekében feltétlenül szükséges.

Mindezek ellenére a magyar Gazdasági Versenyhivatal 2021. október 22-én 11 milliárd forintos bírságot szabott ki a Nitrogénművekre anélkül, hogy a tényeket objektív alapon megvizsgálta volna a csaknem 4 évig tartó eljárás során. NEM HAGYJUK MAGUNKAT!

Részletes információ:https://a-mezogazdasag-szolgalataban.genezispartner.hu/

Ne hagyd ki!