Öntözés nélkül nem lesz krumpli
Fotó: 123rf

Öntözés nélkül nem lesz krumpli

A klimatikus viszonyok jelentős változása - különösen a burgonyatermesztés számára kulcsfontosságú nyarak melegebbé és szárazabbá válása - miatt öntözés nélkül már nemigen lehet eredményesen burgonyát termelni.


Ezért az agrártárca támogatja, hogy a termelők öntözési közösségeket hozzanak létre, működésüket és beruházásaikat kiemelten támogatja.
A tárca közleményben Feldman Zsolt államtitkár emellett sikeresnek és eredményesnek nevezte azt a közelmúltban lezárult pályázatot, amelynek nyertesei többek között olyan tárolókapacitások bővítésére vagy kialakítására nyerhettek el támogatást, amelyek segítik a burgonya hosszú hónapokon keresztül, korszerű körülmények között történő tárolását. A Megújuló vidék, megújuló agrárium programban pedig most nyíltak meg azok a pályázati lehetőségek, amelyekkel a termelők technológiai kapacitásukat, gépparkjukat újíthatják meg.Van jövője a burgonyának

Van perspektívája a burgonyaágazatnak, a fogyasztók ugyanis kedvelik, keresik a burgonyát. A megváltozott fogyasztói igények egész évben egyenlő minőséget és választékot keresnek az üzletekben. Ehhez segíti hozzá a termelőket a megfelelő tárolókapacitás, gépparkjuk megújítása és a precíziós gazdálkodás eredményének kihasználása - mondta Feldman Zsolt a minisztérium közleménye szerint.


Ne hagyd ki!