forint készpénz
Fotó: Shutterstock

Gyorsan készpénzre van szükséged? Itt egy lehetséges megoldás!

A jövedelemigazolás nélküli zálogkölcsön egyre népszerűbb Magyarországon, és az őszi szezonban is intenzív az érdeklődés a konstrukció iránt – áll a BÁV Zálog friss közleményében.


A BÁV és jogelődjei mintegy 250 éve kínálják a zálogkölcsönt, mint etikus pénzügyi megoldást. Idén is több ezren fordulnak szeptemberben hozzánk, amely elsősorban annak köszönhető, hogy a zálogkölcsön minden értéktárggyal rendelkező embernek a mai napig gyors készpénzes segítséget jelent. A BÁV országosan közel 80 fiókban kínál zálogkölcsönt, amelynek népszerűsége a gyorsaság mellett abban is rejlik, hogy nem szükséges megjelölni a hitel célját

– ezt már Dilkné Mórocz Zsuzsanna, a BÁV Zálog szakértője mondta.

Ezt is olvasd el! 8 dolog, amit tudni kell a megtakarítások új adóztatásáról

p\u00e9nz\u00e9rm\u00e9k

Fotó: Josh Appel/ Unsplash

A közlemény szerint több indok is áll az egyre növekvő érdeklődés mögött: egyrészt az általános és középiskolás diákok 50-100 ezer forintos tanévkezdése, másrészt az egyetemisták albérletének megfizetése is erre a megoldásra tereli a lakosságot.

A Világgazdaság azt is kiemeli, miszerint a magyar családok kétharmadának nincs jelentős megtakarítása, a mostani infláció pedig a még félretett tartalékokat is megtépázta. Harmadik okként a fűtési szezonra való felkészülés, a korszerűsítés, valamint a tüzelőanyag beszerzése is felsorolható.

Ez is érdekelhet: Budapesten is beköszönt az aranyautomaták kora?

A zálogkölcsön segítségével bárki könnyen és gyorsan hozzájuthat készpénzhez, amely megszerzéséhez sem munkáltatói igazolás, sem ingatlanfedezet, sem meglévő folyószámla nem szükséges. Újabb kecsegtető részlet, hogy BÁV pedig a lejáratot követő hónap végéig türelmi időszakot ad – tehát nem veszik el a leadott zálogtárgy tulajdonjoga – ezalatt pedig még a futamidő meghosszabbítását is kérhetik az ügyfelek.

Ne hagyd ki!