A rendszerben történő bennmaradást négy feltételhez kötik.


A kormány döntött

A kormány foglalkozott a hitelmoratórium kérdésével és döntés hozott annak meghosszabbításáról – értesült a Világgazdaság. A rendszerben történő bennmaradást négy feltételhez kötik. Továbbra is kérhetik a moratóriumban való megmaradást a nyugdíjasok, a gyermeket nevelők és azok a magánszemélyek akiknek az előző évhez képest csökkent a keresete, a bércsökkenés mértéke nem lesz meghatározva.

Jövő júliusig marad

A vállalkozások esetében pedig azok kérhetik a hosszabbítást, akiknek árbevétele 25 százalékkal csökkent az előző évhez képest.

Fontos változás a korábbiakhoz képest, hogy

a moratóriumban maradás nem lesz automatikus, hanem jelezni kell a bankok felé ezt az igényt, akár online is.

A meghosszabbítás jövő év júliusig lesz érvényben.

A Nemzeti Konzultációban véleményt nyilvánítók 91 százaléka, vagyis 1,3 millió ember ezt a megoldást támogatta.

A megfelelő jövedelemmel, törlesztési forrással bíró ügyfelek számára a moratóriumban való maradással elérhető előnyt hosszabb távon meghaladhatja annak kockázata, hogy feleslegesen nő meg a hitelük futamideje és a teljes visszafizetendő összeg – figyelmeztetett a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Legyőzni a Facebook-ot? Ez a cég megpróbálja

Korunk egyik legnépszerűbb közösségi média platformja, a Reddit bejelentette, hogy a világ legnagyobb tartalomgyártói közösségét akarja felépíteni. Az akcióterv már kész, a vállalat a napokban nagyszabású toborzásba kezdett.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Elköltözött a jegybank, Matolcsyék is megtudják, mivel jár egy felújítás

A Magyar Állam - mint a Magyar Nemzeti Bank részvénytulajdonosa - nevében a tulajdonosi jogok gyakorlására jogosult pénzügyminiszter részvényesi határozatban rendelkezett arról, hogy a jegybank alapító okiratában az MNB székhelye 2021. november 1-től a 1013 Budapest, Krisztina körút 55. cím alatt található.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Csak sírnak a fiatalok vagy tényleg kevésbé becsülik meg őket a munkahelyükön?

A K&H ifjúsági indexének eredményei szerint 2021 második negyedévében a dolgozó fiatalok 39 százaléka érezte magát megbecsültnek a munkahelyén. Ez markáns csökkenés a 2020 utolsó és 2021 első negyedévében mért 48, illetve 49 százalékos eredményekhez képest.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!