A helyes döntés az ellenkezője lenne, de ezt sokan nem engedhetik meg maguknak.800 ezer szerződés

Teoretikusan a moratóriumban lévő 1,15 millió adós több mint kétharmada maradhatna szeptember 30-a után is védelem alatt – erről beszélt Nagy Tamás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója. A három jogosulti ügyfélkör 70 százalékáról lehet szó a becslések szerint, vagyis a nyugdíjasokról, a gyermekes családokról és azokról, akik jövedelemcsökkenést tapasztaltak. Hozzátette: az lenne minden szempontból a helyes döntés, ha azok az adósok, akik megfelelő jövedelemmel rendelkeznek, mielőbb elkezdenék törleszteni a hitelüket.

A lakáshitelek boomja zajlik

A lakáshitelek kibocsátása történelmi csúcsot ért el 2021 második negyedévében, 2019 hasonló időszakához képest 44 százalékkal több lakáscélú hitelt bocsátottak ki. A személyi hitelek viszont még nem érik el a pandémia előtti szintet. A babaváró már a teljes hitelállomány 15 százalékát teszi ki, összesen 1374 milliárd forintot. A lakáscélú hitelek terén a legnagyobb emelkedés, 152 százalék a felújításra szánt hitelek területén történt, ebben nagy szerepe volt az otthonfelújítási támogatásnak.

The Conversation

Friss

Kína hivatalosan is betiltotta a kriptovalutákat

„A virtuális valutákkal kapcsolatos üzleti tevékenység illegális pénzügyi tevékenységnek minősül" – jelentette be Kína központi bankja, ezáltal gyakorlatilag betiltva a kriptovalutákat a kínai piacon.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hamarosan drónokkal szállítják a kemoterápiás gyógyszereket

Az egyesült királyságbeli Isle of Wight NHS Trust egészségügyi szervezet háromhónapos tesztprogramot indított, amelyben a legénység nélküli légi járművek (UAV) használatának előnyeit vizsgálja a kemoterápiás gyógyszerek kiszállításában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Újratölthető, sötétben világító növények válthatják le az utcai lámpákat

Ambiciózus kutatóknak a nanotechnológia segítségével sikerült olyan növényeket alkotniuk, amelyek huzamosabb ideig világítanak a sötétben. Ha a technológiát tökéletesre fejlesztik, akkor a jövőben a nanonövények felválthatják a nagy energiaigényű elektromos lámpákat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!