A rendszerben történő bennmaradást négy feltételhez kötik.


A kormány döntött

A kormány foglalkozott a hitelmoratórium kérdésével és döntés hozott annak meghosszabbításáról – értesült a Világgazdaság. A rendszerben történő bennmaradást négy feltételhez kötik. Továbbra is kérhetik a moratóriumban való megmaradást a nyugdíjasok, a gyermeket nevelők és azok a magánszemélyek akiknek az előző évhez képest csökkent a keresete, a bércsökkenés mértéke nem lesz meghatározva.

Jövő júliusig marad

A vállalkozások esetében pedig azok kérhetik a hosszabbítást, akiknek árbevétele 25 százalékkal csökkent az előző évhez képest.

Fontos változás a korábbiakhoz képest, hogy

a moratóriumban maradás nem lesz automatikus, hanem jelezni kell a bankok felé ezt az igényt, akár online is.

A meghosszabbítás jövő év júliusig lesz érvényben.

A Nemzeti Konzultációban véleményt nyilvánítók 91 százaléka, vagyis 1,3 millió ember ezt a megoldást támogatta.

A megfelelő jövedelemmel, törlesztési forrással bíró ügyfelek számára a moratóriumban való maradással elérhető előnyt hosszabb távon meghaladhatja annak kockázata, hogy feleslegesen nő meg a hitelük futamideje és a teljes visszafizetendő összeg – figyelmeztetett a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

The Conversation

Friss

Fotó:Shutterstock

Szegénységi csúszdán a magyar nyugdíjasok, mi lehet a megoldás?

Minden magyar nyugdíjas egy szegénységi csúszdára kerül, amint megállapították a nyugdíját – mondta a Portfolio-nak Farkas András nyugdíjszakértő, aki néhány megoldási javaslatot is ismertetett.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

Ha zavarnak a szeméthegyek, itt és most te is tehetsz ellenük, mutatjuk

Hétfőtől lehet regisztrálni a legnagyobb belföldi hulladékgyűjtő eseményre, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióra - mondta Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára. Mutatjuk, hol.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

Orbán Viktor elmondta, mikor és hogyan kapnak vissza 600 milliárdot a családok

Az oltás működik, Magyarország működik – mondta a kormányfő az Országgyűlés őszi ülésszakának megnyitásaként. A miniszterelnök több fontos intézkedést is bejelentett, ezeket foglaljuk össze.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!