A Facebook 2018-ban dobta piacra első igazi, saját gyártású okoseszközét, a Portal-t. A videóhívásokra fejlesztett készülék bevált, a vállalat most egyből két új masinát mutatott be.A mester és a tanítványok

Már-már közhelyesen hangzik, de Mark Zuckerberg az újítást bejelentő videójában kifejtette, hogy a Portal-hoz hasonló készülékek a koronavírus-járvány alatt fontosabbak voltak, mint valaha. Olyan készülékekről beszélünk, amelyek elsődlegesen kényelmes videócsetelést tesznek lehetővé. Olyasmi, mint egy hordozható minitévé, csak éppen nem Eszmeralda kalandjai, hanem a szeretteink, barátaink, kollégáink jönnek be rajta. Bár a vállalat egyelőre pontos értékesítési adatokat nem közölt a készülékekről, Zuckerberg elmondása szerint igen népszerű volt a vásárlók köreiben a Portal. Az eredeti készülékhez hasonlóan az új, Portal Go és Portal Plus eszközök is a videóhívásokra specializálódtak, amelyek kiegészülnek további funkciókkal is.

Új külső, új funkciók

Az új eszközök alapból támogatják a Zoom, a GoToMeeting és a Cisco Webex szoftvereit, amelyek gyárilag felkerülnek a Portal-okra. Az előzetes híresztelések szerint a repertoár hamarosan a Microsoft Teams-el is bővülni fog. Természetesen a cég saját termékei, például a Messenger és a WhatsApp is a csomag részét képzik. Újdonság, hogy a Spotify is bekerült a masinákba, amelyek így már zenehallgatásra is alkalmasak. A termékeket eleinte csak Facebook-fiókkal lehet használni, de a későbbiekben egy frissítésnek köszönhetően ez a korlátozás is megszűnik.Ami viszont nem változott, hogy az új Portal-okon sem lehet filmeket vagy sorozatokat nézni.

A két új belépő között alapvetően nem sok különbség van. A Portal Go valamivel testesebb, mégis kisebb, 10 hüvelykes képernyővel rendelkezik, viszont elődjével ellentétben akkumulátorról is működik, így hordozható.

A Plus vékonyabb, ellenben nagyobb, 14 hüvelykes képernyőt kapott, amely előre és hátra is dönthető, illetve jobb hangminőségre számíthatunk. A Plus 349 dollárért (104 700 forint), míg a Go 199 dollárért (59 700 forint) vásárolható meg, október 19-től. Az értékesítés az USA-ban kezdődik, azt egyelőre nem lehet tudni, Magyarországra mikor érkeznek a készülékek.

The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Ismét hiány lehet WC-papírból? Most nem a járvány miatt

Az alapanyaghiány a papíripart is elérte. Emiatt egyes szalvéták már hiányoznak a boltok polcairól, illetve akadhat gond a WC-papírral is. A szektort a járvány, illetve a műanyag termékek tiltása bolygatta fel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shuttersstock

Már az agrárium is pesszimista: bajban lenne az ágazat?

Míg a gabonatermesztők soha nem látott jó árakon tudják értékesíteni terményeiket, és ezért bizakodva tekintenek előre, addig az állattenyésztési piac egyes szereplőinél jóval nagyobb pesszimizmust tapasztaltak az idei harmadik negyedévben a Takarékbank Agrár Üzletágának elemzői. Az agrárágazat helyzetét mérő Takarék AgrárTrend Index öt negyedéves emelkedés után kismértékben csökkent.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Nem ellenőrizték, honnan van a pénz, beleszaladtak a jegybank pofonjába

A jegybank 108,6 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki két bankra és három, az azok megbízásából tevékenykedő pénzváltó társaságra a pénzmosás megelőzését, megakadályozását célzó szabályok megsértéséért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!