beruházás, zöld, környezetbarát, támogatás

Illusztráció

Fotó: Unsplash

Fejlesztenéd a céged? Könnyebben juthatsz állami támogatáshoz!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette: jelentős könnyítéseket vezetnek be a beruházási támogatások rendszerében, de zöldtámogatásra is lehetőséget adnak.A miniszter augusztus 6-án közösségi oldalán elmondta, csökkenni fog a minimálisan elvárt beruházási volumen, emiatt a kisebb településeken már 1,2 milliárd forintos beruházáshoz is igénybe vehetik a cégek a támogatást. Eddig 4 milliárd forint alatt erre nem volt lehetőség, az intézkedésnek köszönhetően viszont innentől akár 50 százalékos fejlesztési támogatást kaphatnak a magyar tulajdonú vállalkozások.

Ne hagyd ki! Micsoda ötlet! Nem is hinnéd hova telepítenek napelemparkokat!

Nemcsak a limit változik, hanem a támogatásokhoz kapcsolódó biztosítéki rendszer is. A jövőben Budapesten is igénybe lehet venni támogatásokat olyan beruházásokra, melyek a megújuló energiatermelésre fókuszálnak.

Azért, hogy megsegítsék a környezetkímélő gazdaságra való átállást, Magyarország egész területén elérhetővé válik egy újfajta támogatás, melyet a környezetbarát stratégiai beruházásokhoz tudnak majd igénybe venni a magyar vállalatok.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, az elmúlt három évben kétszer is feje tetejére állt a világgazdaság. Először a koronavírus ütötte meg a világot, majd az orosz-ukrán háború. A külügyminiszter szerint azonban Magyarország képes volt a globális válság ellenére is jól teljesíteni a gazdaságot tekintve, ugyanis a foglalkoztatotti mellett az export- és a beruházási rekord is megdőlt. Ez a hullám pedig úgy tűnik, idén is ki fog tartani. Az év első hét hónapját tekintve a tavalyihoz képest idén három és félszer több, mintegy 3000 milliárd forint értékben születtek beruházási döntések.

Ez is érdekelhet: Óriási mennyiségű napenergiát pazarol el Európa

Szijjártó szerint a „recept” bevált: a beruházások munkahelyeket teremtenek, melyek amellett, hogy megélhetést biztosítanak, hosszú távon pozitívan hatnak a gazdaságra. Úgy gondolják, emiatt továbbra is a kormány felelőssége az, hogy biztosítsa a magyar gazdaság stabil növekedését.


Forrás: Infostart

Ne hagyd ki!