Gazdag férfi szagolgatja a pénzét egy fekete-fehér képen
Fotó: Unsplash

Újabb taggal bővült a 40 év alatti dollármilliárdosok klubja

Johnny Boufarhat 2019. június 5-én alapította meg a Hopin nevet viselő szoftverfejlesztő vállalatát. A cég piaci értéke két év alatt elérte a 7,8 milliárd dollárt. A felértékelődésnek köszönhetően a 27 éves alapító vagyona is átlépte a dollármilliárdos álomhatárt.


A kezdetek

Johnny Boufarhat története 2015-ben kezdődött, amikor egy ritka, heves allergiás reakció következtében legyengült az immunrendszere. De olyannyira, hogy éveken keresztül a házában kellett töltenie mindennapjai nagy részét, hogy ne kapjon el semmilyen fertőzést. Boufarhat már nagyon nehezen bírta a bezártságot, ezért 2019-ben úgy döntött, hogy leprogramoz egy appot, amely közelebb viheti az emberekhez. A konyhájában neki is látott a feladatnak, és még ebben az évben el is készült a Hopin első verziójával.

Mi a titok?

A Hopin sikere kis túlzással két dologban rejlik:

  • a szolgáltatása különlegességében,
  • és Boufarhat lelkesedésében

A Hopin lényegében egy olyan virtuális platformot biztosít a felhasználóknak, ahova becsatlakozva online közösségi eseményeket tarthatnak. Az események alatt, főleg a csoportos „rendezvényeken" a felhasználók külön beszélgetéseket is kezdeményezhetnek egymással. A platform alkalmas szakmai konferenciák, és még sok más esemény levezénylésére is. Tom Wilson, a Seedcamp kockázati tőkebefektető vállalat partnere elmondta, hogy a platform önmagában is igazán megnyerőnek bizonyult, de valójában Boufarhat személyisége és a szoftver iránti lelkesedése győzte meg őket. Innentől nem volt megállás.

A Hopin alig néhány napja 450 millió dolláros befektetéshez jutott, piaci értéke pedig meghaladta a 7,8 milliárd dollárt. Boufarhat vagyona a Bloomberg becslései szerint így már 3,2 milliárd dollárra tehető. Ezzel belépett azon 40 év alatti fiatal vállalkozók kicsit sem népes táborába, akik önerőből érték el a dollármilliárdos szintet.

Folyamatos növekedés

A Hopin hat munkavállalóval indult neki 2020-nak, de év végére már több mint 800-an dolgoztak a cégnél. A vállalat növekedéséhez nagyban hozzájárult a felvásárlási üzletpolitikája. A Hopin az elmúlt évben az alábbi cégeket olvasztotta magába:

  • StreamYard
  • KitApps
  • Boomset
  • Streamable
  • One Tusk
  • Topi
  • Jamm

Boufarhat története azért is különleges, mert autodidakta módon tanult meg programozni, és alig két évre volt szüksége ahhoz, hogy csupán 27 évesen, önerőből, dollármilliárdossá váljon.

The Conversation

Ne hagyd ki!