Gazdag férfi szagolgatja a pénzét egy fekete-fehér képen
Fotó: Unsplash

Újabb taggal bővült a 40 év alatti dollármilliárdosok klubja

Johnny Boufarhat 2019. június 5-én alapította meg a Hopin nevet viselő szoftverfejlesztő vállalatát. A cég piaci értéke két év alatt elérte a 7,8 milliárd dollárt. A felértékelődésnek köszönhetően a 27 éves alapító vagyona is átlépte a dollármilliárdos álomhatárt.


A kezdetek

Johnny Boufarhat története 2015-ben kezdődött, amikor egy ritka, heves allergiás reakció következtében legyengült az immunrendszere. De olyannyira, hogy éveken keresztül a házában kellett töltenie mindennapjai nagy részét, hogy ne kapjon el semmilyen fertőzést. Boufarhat már nagyon nehezen bírta a bezártságot, ezért 2019-ben úgy döntött, hogy leprogramoz egy appot, amely közelebb viheti az emberekhez. A konyhájában neki is látott a feladatnak, és még ebben az évben el is készült a Hopin első verziójával.

Mi a titok?

A Hopin sikere kis túlzással két dologban rejlik:

  • a szolgáltatása különlegességében,
  • és Boufarhat lelkesedésében

A Hopin lényegében egy olyan virtuális platformot biztosít a felhasználóknak, ahova becsatlakozva online közösségi eseményeket tarthatnak. Az események alatt, főleg a csoportos „rendezvényeken" a felhasználók külön beszélgetéseket is kezdeményezhetnek egymással. A platform alkalmas szakmai konferenciák, és még sok más esemény levezénylésére is. Tom Wilson, a Seedcamp kockázati tőkebefektető vállalat partnere elmondta, hogy a platform önmagában is igazán megnyerőnek bizonyult, de valójában Boufarhat személyisége és a szoftver iránti lelkesedése győzte meg őket. Innentől nem volt megállás.

A Hopin alig néhány napja 450 millió dolláros befektetéshez jutott, piaci értéke pedig meghaladta a 7,8 milliárd dollárt. Boufarhat vagyona a Bloomberg becslései szerint így már 3,2 milliárd dollárra tehető. Ezzel belépett azon 40 év alatti fiatal vállalkozók kicsit sem népes táborába, akik önerőből érték el a dollármilliárdos szintet.

Folyamatos növekedés

A Hopin hat munkavállalóval indult neki 2020-nak, de év végére már több mint 800-an dolgoztak a cégnél. A vállalat növekedéséhez nagyban hozzájárult a felvásárlási üzletpolitikája. A Hopin az elmúlt évben az alábbi cégeket olvasztotta magába:

  • StreamYard
  • KitApps
  • Boomset
  • Streamable
  • One Tusk
  • Topi
  • Jamm

Boufarhat története azért is különleges, mert autodidakta módon tanult meg programozni, és alig két évre volt szüksége ahhoz, hogy csupán 27 évesen, önerőből, dollármilliárdossá váljon.

Ne hagyd ki!