Marlene Engelhorn hamarosan Ausztria egyik leggazdagabb embere lesz. De nem sokáig.


A milliomos örökösnő azt tervezi, hogy örökségének nagy részét, 90 százalékát elajándékozza. Az osztrák televíziónak adott interjújában elmondta, miért döntött így, és miért gondolja úgy, hogy a gazdagoknak több adót kellene fizetniük.

Ma Ausztriában egyenlőtlenül oszlanak meg a pénzügyi lehetőségek, a lakosság 1 százaléka birtokolja a teljes vagyon 40 százalékát

- mondta Engelhorn, aki a nagymamájától örököl tekintélyes, de az interjúban nem pontosított összeget. Mint megjegyezte, ő is ebbe a felső egy százalékba fog tartozni, amiért nem tett semmit, pusztán szerencsés helyre született, éppen ezért érez felelősséget azért, hogy a vagyona nagy részét megossza másokkal.

Nincs jó véleménye a gazdagokról

Marlene Engelhorn arról is beszélt, hogy a leggazdagabbak hatalma hogyan befolyásolja a politikát:

Nem lehet, hogy egy demokráciában az én szavazatom többet érjen, mint egy másik emberé, mert megengedhetem magamnak, hogy befolyásoljam a politikát és a gazdaságot

- fogalmazott az örökösnő, aki már a nagymamája elvesztése előtt, nyelvszakos egyetemistaként is anyagi biztonságban élt, valamint egy nélkülözőket támogató alapítványt vezetett.

Engelhorn nem akar a gazdag jótevő szerepében tetszelegni, szerinte a gazdagokra kirótt magas vagyonadóval lehetne biztosítani a források igazságosabb, demokratikus elosztását. Kampányol is a változásokért. Mindebből arra következtetünk, hogy nem csak barátokat szerzett magának a jótékonykodásával, amit a szabadság egyik formájának tekint.


The Conversation

Friss

Szeptemberben kidobják a sugar daddy-ket a Google Play-ről

A Google Play szakemberei megvizsgálták a vállalat érzékeny tartalmakra vonatkozó irányelveit, és úgy döntöttek, ideje változtatni a szabályokon. Szeptembertől egyetlen sugar daddy app sem kerülhet be az androidos piactér kínálatába.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Potom pénzért árverezik el Diana hercegnő esküvői tortaszeletét

A Dominic Winter aukciós ház gondoskodott róla, hogy Diana hercegnő és Károly herceg menyegzőjéről az esemény után 40 évvel is beszéljenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez a 16 éves srác összehozott egy 2 millió dolláros üzletet

A tavalyi év egyértelmű nyertesei a kiskereskedelmi online vállalatok voltak, illetve a 16 éves New Jersey-i Max Hayden.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!