Marlene Engelhorn hamarosan Ausztria egyik leggazdagabb embere lesz. De nem sokáig.


A milliomos örökösnő azt tervezi, hogy örökségének nagy részét, 90 százalékát elajándékozza. Az osztrák televíziónak adott interjújában elmondta, miért döntött így, és miért gondolja úgy, hogy a gazdagoknak több adót kellene fizetniük.

Ma Ausztriában egyenlőtlenül oszlanak meg a pénzügyi lehetőségek, a lakosság 1 százaléka birtokolja a teljes vagyon 40 százalékát

- mondta Engelhorn, aki a nagymamájától örököl tekintélyes, de az interjúban nem pontosított összeget. Mint megjegyezte, ő is ebbe a felső egy százalékba fog tartozni, amiért nem tett semmit, pusztán szerencsés helyre született, éppen ezért érez felelősséget azért, hogy a vagyona nagy részét megossza másokkal.

Nincs jó véleménye a gazdagokról

Marlene Engelhorn arról is beszélt, hogy a leggazdagabbak hatalma hogyan befolyásolja a politikát:

Nem lehet, hogy egy demokráciában az én szavazatom többet érjen, mint egy másik emberé, mert megengedhetem magamnak, hogy befolyásoljam a politikát és a gazdaságot

- fogalmazott az örökösnő, aki már a nagymamája elvesztése előtt, nyelvszakos egyetemistaként is anyagi biztonságban élt, valamint egy nélkülözőket támogató alapítványt vezetett.

Engelhorn nem akar a gazdag jótevő szerepében tetszelegni, szerinte a gazdagokra kirótt magas vagyonadóval lehetne biztosítani a források igazságosabb, demokratikus elosztását. Kampányol is a változásokért. Mindebből arra következtetünk, hogy nem csak barátokat szerzett magának a jótékonykodásával, amit a szabadság egyik formájának tekint.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: credobus.hu

Így néz ki az új hazai csuklós busz – Mutatjuk a fotókat!

Újra van magyarországi gyártású csuklós autóbusz. Könnyű, így keveset fogyaszt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újabb terhet kaptak a vendéglősök, de ez még jól is elsülhet

November 1-jétől már nemcsak a szálláshely-szolgáltatóknak, de a vendéglátó üzletek üzemeltetőinek is regisztrálniuk kell a turisztikai ügynökség adatszolgáltatási felületén, jövő nyártól pedig már adatokat is kell továbbítaniuk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!