Elon Musk elégetett 15 milliárd dollárt

Elon Musk kénytelen volt átadni az első helyet Jeff Bezosnak, az Amazon vezérének.


Mindkét szupergazdag nagyot bukott hétfőn a tőzsdén, Elon Musk valamivel több mint 15 milliárdot, Jeff Bezos viszont „csak" 3,7-et. A helycsere után az Amazon vezérének 186 milliárd dolláros vagyona van, a Tesla első embere 183 milliárddal szerénykedik a második pozícióban.

A Teslának hétfőn rossz napja volt, az árfolyam 8,6 százalékos mínuszban zárta a kereskedést, kedden pedig további 6,5 százalékkal romlott az eredmény. A Portfolio.hu megjegyzi, hogy a múlt pénteki záráshoz képest két kereskedési nap alatt 21,3 százalékos esés is volt a papírban. A január végi történelmi csúcsról egyébként már több mint 25 százalékot esett az árfolyam.

A kriptopénzek is nagyot buktak

Kedden folytatódott a bitcoin zuhanása, ami magával rántott az egész kriptodeviza piacot. A legnépszerűbb kriptopénzek árfolyama 10-20 százalékos mínuszban állt. A keddi eséssel együtt csaknem 175 milliárd dollárt veszített a piaci kapitalizációjából a bitcoin ahhoz képest, hogy a múlt héten, pénteken először lépte át az 1000 milliárd dollárt a kriptodeviza teljes piaci értéke. Elemzői értékelések szerint várható volt, hogy a korábbi száguldást, a meredek növekedést korrekció követi. Elon Musk ezzel is veszített, mert korábban jól bevásárolt bitcoinból. Bill Gates jól döntött, hogy ebből inkább kimaradt, és csak külső szemlélő a bitcoin piacán?


Ne hagyd ki!