iPhone 14
Fotó: Victor Carvalho / unsplash

Fontos apróság az új Apple operációs rendszer tesztverziójában

Az Apple kiadta az iOS 16 béta verziójának legújabb változatát, benne egy látszólag apró, de fontos módosítással, ami felrobbantotta az internetet.


Az Apple ugyanis öt évvel a megszüntetése után visszavezette az állapotsorba az akkumulátor töltöttségének százalékos kijelzőjét − írja az Inc. Mivel ez még csak a béta verzió, az Apple még dönthet úgy, hogy egyáltalán nem tartalmazza az új dizájnt az őszi nyilvános megjelenés. De bízzunk benne, hogy fogja.

Amikor az Apple az iPhone X notch-os kialakítására váltott, a képernyő tetején elveszítette az állapotsor számára fenntartott területet. Egy ikon mutatta vizuálisan, éppen mennyi az akkumulátor töltöttsége.

Az iOS 15 jelenlegi dizájnja szerint az akkumulátor ikonja az idő múlásával lassan elfogyni látszik, ahogy az akkumulátor merül. Az új verzióban számszerű mutatója van a hátralévő töltöttség százalékos arányának, egy teljesen kitöltött, akkumulátor alakú ikonon belül. Ha a töltöttség 20 százalék alá csökken, a kijelző színe megváltozik.

iPhone t\u00f6lt\u0151dik

Fotó: Szabo Viktor / unsplash

A számos kijelzés kevésbé stresszes útja a merülésveszély közlésének, ami azoknak jelenthet megkönnyebbülést, akik rendszeresen aggódnak a töltöttségi állapot miatt.

Ne hagyd ki!