Egybek mellett új telefon, okosszemüveg, okosóra és táblagép is érkezik
Fotó: Shutterstock

Kiderült a Google mesterterve! Ezzel kápráztatná el a vevőket!

Számos új eszköz és program fejlesztését jelentette be a Google az éves I/O konferenciáján. Mutatjuk a legérdekesebbeket!


Új mobiltelefonokra számíthatunk

Hivatalossá vált, hogy érkezik a Google új, középkategóriás Pixel6A-s mobiltelefonja a nyáron. A 6,1 hüvelykes mobilnak 12 megapixeles kamerája lesz, valamint a panelja 1080p-s felbontást, 60 Hz-es frissítést produkál és egy 4306 milliamperórás akkumulátor látja el energiával. A Google 5 évig ígér frissítéseket a készülékhez – írja a hwsw.hu.

Sok új eszköz jöhet, de vannak még kérdőjelek

Új megközelítést hozhat a Google első házon belül fejlesztett okosórájának, a Pixel Watch-nak a futurisztikus Casiora emlékeztető dizájnja a hasonló eszközök piacára, miután a Samsung órái inkább „analógnak”, az Apple Watch modellek pedig pici iPad-nek tűnnek.

Saját Airpods Pro-t fejleszt a Google. A Pixel Buds Pro aktív zajszűrésre lesz képes, az akkumulátora pedig körülbelül hét órányi használatot tesz lehetővé. Egy egyedi chip révén egyszerre akár két eszközt is csatlakoztatni lehet hozzá Bluetoothon keresztül. Július 21-től lesz elérhető fekete, fehér, piros és zöld színekben.

Érkezik egy Android rendszert futtató táblagép is jövőre, azonban erről még csak annyit tudni, hogy Tensor chip lesz benne. Továbbá a Google dolgozik egy valós idejű fordítást lehetővé tevő, kiterjesztett valóság-szemüvegen is.

Néhány érdekes szoftver

A Google bejelentette, hogy automatikusan generált feliratozás érkezik a mobilos YouTube-ra. Egyebek mellett frissítik a My Ad Center kezelőfelületét is azért, hogy a felhasználók személyre szabhassák, hogy milyen hirdetéseket láthassanak. Alapértelmezett, új biztonsági funkciókat is bevezetnének, valamint szeretnék elérni, hogy minél több számítási folyamat fusson a készülékeiken anélkül, hogy másfelé kellene továbbítani adatokat.

Elérhetővé tették a napokban az Android 13 bétáját is. A Google visszahozza a Wallet appot, azonban nem csak a fizetéshez lesz használható, hanem tárolni tud bérleteket, tagságokat és oltási nyilvántartásokat is. Végezetül gördülékenyebbé tennék a telefonok és táblagépek közti együttműködést egy közös vágólappal, jobban kihasználnák a hasznos teret, újragondolják a menüket, valamint jobb multitasking is várható.


Ne hagyd ki!