A Google első okosórája
A Google bemutatta első okosóráját éves fejlesztői konferenciáján. Új Pixel-telefonokkal, tablettel és fülhallgatóval is megjelennek a piacon.

A Google Pixel Watch-ot saját Wear-rendszerük és a Fitbit egészségkövető alkalmazás kombinációja teszi különlegessé. A Fitbitet a Google 2019-ben vette meg 2,1 milliárd dollárért.

Sajátmárkás óra

Az órát csak Android-eszközökkel lehet használni és 4G-kompatibilis, ami azt jelenti, hogy önállóan is tud funkcionálni anélkül, hogy telefonközelben lenne. Ehhez azonban rendelkeznie kell saját adattervvel.

Ezen kívül a telefonnak és az órának is azonos hálózaton kell lennie – közölte a Google.

A tech cég nem árulta el, mennyibe kerül majd az óra, annyit tudni, hogy ősszel kerül piacra, és

prémiumkategóriás termék lesz.

Az okosórák piacán mások mellett az Apple és a Samsung lesznek a riválisai.

Már most is számtalan Android-óra létezik, amelyek a Wear-rendszeren futnak, de eddig a Google-nek még nem volt saját terméke ebben a kategóriában. A cég szerint első okosórájukat a „Google-ökoszisztémájának és a Fitbit szakértelmének kombinácója” teszi egyedivé.

Korábban olyan hírek jelentek meg, hogy a Pixel Watch-ot Apple termékekkel is lehet majd használni, a Google ezt most cáfolta.

Erősítenek telefonban

A Google ugyancsak bejelentette két új Pixel telefon érkezését: a Pixel 7-et és a Pixel 7 Prót ősztől lehet megvásárolni, részleteket egyelőre még nem árultak el róluk.

Már július 21-tól hozzá lehet jutni viszont a Pixel 6a-hoz, az idén megjelent Pixel 6 megfizethetőbb típusához. A Google saját Tensor-chipje lesz benne, és három színben érkezik: zöldben, fehérben és feketében. Ennek már az árát is közölték:

449 dollár, vagyis körülbelül 165 ezer forint lesz.

Jövőre új Pixel tablettel is megjelennek a piacon, és hamarosan érkezik egy új fülhallgatójuk is, a Pixel Buds Pro, amely egy feltöltéssel 11 órát bír ki, illetve a zajszűrő funkció aktiválásával 7 órát.

A Pixel okostelefonok eddig tisztességes értékeléseket kaptak, de nem váltak igazán fontos szereplővé a piacon.

Bár februárban a Google vezetője, Sundar Pichai azt mondta, hogy 2021 utolsó három hónapjában rekordszámú Pixelt adtak el, de konkrét számokat nem közölt.


The Conversation

Ne hagyd ki!