A hónap közepén érkezik a csládos szülőknek az szja-visszatérítés
Fotó: Shutterstock

„Ilyen még nem volt” Varga Mihály az szja-visszatérítésről

Február 15-ig minden érintett megkapja a családi adóvisszatérítést, a kormány 610 milliárd forintot fizet ki 1,9 millió embernek - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a TV2 reggeli műsorában.


  Így érkezik a pénz

Akik nem nyilatkoztak tavaly december 31-ig a nekik visszajáró összegről, azoknak az adóhatóság az adóbevallásuk elkészülését követően soron kívül utalhat majd. Azt mondta, hogy 161 ezer családnak kézbesítik postán a pénzt.

Nem volt még hasonló nagyságrendű adóvisszatérítést lehetővé tevő kormánydöntés. Ezt a gazdaság jó teljesítménye tette lehetővé, a magyar gazdaság erőforrásait átcsoportosítva tudták azokat a kifizetéseket, beruházási támogatásokat teljesíteni, amelyekkel a családok járnak jól. A 13. havi nyugdíj visszaépítése az eredetileg tervezett 4 évnél gyorsabban teljesül, most 2022-ben februárban elindulnak az utalások

-fogalmazott a miniszter.

Nem borul a költségvetés

Arra a felvetésre, hogy az ellenzék szerint az szja-visszatérítés, a 13. havi nyugdíj, és a 25 év alattiak szja-mentessége felborítja a költségvetést, azt mondta: "Hát ne aggódjanak! Nem."

Varga Mihály arra is kitért, hogy a 2016-ban megkötött bérmegállapodás teljesült, 33 százalékról 13 százalékra csökkentették a munkát terhelő adókat.


Ne hagyd ki!