húszezresek

Felvásároltak egy magyar bankot

A hollandiai székhelyű Trive Financial Holding felvásárolta a Sopron Bankot, új üzletággal bővítve meglévő globális befektetési és hitelezési tevékenységét. A Trive Financial Holding egy olyan pénzügyi vállalatcsoport, amely globális befektetési és hitelezési termékeket kínál élvonalbeli technológián keresztül, illetve új generációs pénzügyi szolgáltatási élményt nyújt.


Ki a vevő?

A bank Trive Bank Hungary Zrt néven szolgálja majd ki ügyfeleit, és része lesz a Trive Financial Holding leányvállalatainak, amelyek az Egyesült Államoktól Európáig, Afrikáig és Ausztráliáig terjednek az egész világon. A Trive Bank teljes körű digitális élményt kínál azok számára, akik gyors megoldást keresnek pénzügyi szükségleteikre, kedvező fogyasztási hitelekkel, később pedig lekötött betétekkel és normál folyószámlákkal – olvasható a cég közleményében.

A Trive Bank pedig igencsak jó helyzetben van ahhoz, hogy további hitelkereteket biztosítson azoknak a magyar lakossági ügyfeleknek, akik a digitális szolgáltatások átláthatóságára, gyorsaságra és kényelemre szomjaznak.

Ez a cikk is érdekelhet: Ki marad? Lassan kiürül a budapesti székhelyű bank

Digitális bank alakul

Az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatások során a Trive Bank kamatoztatni fogja a csoport széleskörű szakértelmét a fejlett mesterségesintelligencia-alapú döntéshozatali algoritmusok értékelésében és gyűjtésében. Élvonalbeli szolgáltatásaival és innovatív megközelítésével a Trive Financial Holding képes lesz digitális megoldásokat kínálni a banki szolgáltatásokban a Trive Bankon keresztül.

A Magyar Nemzeti Bank által engedélyezett Sopron Bank egy regionális nyugat-magyarországi bank volt, 20 éves hazai múlttal. A Trive Bank egy új és megbízható módszert mutat be az ügyfelek digitális banki tapasztalatainak növelésére, így mostantól teljesen digitálisan fog működni. A vállalat stratégiája pedig arra épül, hogy kivételes ügyfélkiszolgálást nyújtson, különösen digitális hitelezési szolgáltatásain keresztül. Ezek mellett pedig elkötelezett a fejlett és magasan automatizált technológia folyamatos fejlesztése iránt – írják a közleményben.

Mit várhatunk az új banktól?

A Trive Bank hozzáadása hálózatunkhoz fontos lépést jelent a Csoport számára, mivel a banki tevékenységet befektetési és hitelszolgáltatásaink mellé beépítjük. Az akvizíció lehetővé teszi számunkra, hogy földrajzi hatókörünket Magyarországra is kiterjesztjük azzal a céllal, hogy a Trive Bankot modern FinTech koncepciókon alapuló high-tech bankká tegyük. A gyorsaságot, kényelmet, átláthatóságot és magas szintű irányíthatóságot magában foglaló szolgáltatásainkat magyar ügyfeleink élvezhetik, kívánatos digitális élményt teremtve számukra

– mondta Engin Çubukçu, a Trive Financial Holding vezérigazgatója és elnöke, majd hozzátette:

A Trive-nál arra törekszünk, hogy folyamatosan mozogjunk, és kihívást jelentsünk a status quo-nak, mivel dinamikus és ambiciózus csoport vagyunk. Ez az akvizíció szilárd, megbízható technológiai infrastruktúrán alapuló digitális banki élményt biztosít magyar ügyfeleinknek.

Ne hagyd ki!