Három wallet alkalmazás is elérhető lett
Fotó: Shutterstock

OTP ügyfelek figyelem! Már így is lehet fizetni!

Elérhetővé tette az ügyfeleinek az OTP Bank a Google Pay, a Garmin Pay és a Xiaomi Pay wallet alkalmazásokat. Ezekkel a modern fizetési megoldásokkal a felhasználók az arra alkalmas eszközeiken egyszerűen regisztrálhatják a Mastercard és Visa bankkártyáikat, valamint a betéti vagy hitelkártyáikat.


Három új fizetési megoldás az OTP-nél

Újabb, a bakkártyáihoz kapcsolódó fizetései megoldásokat tett elérhetővég az ügyfeleinek az OTP a héten.

Alkalmazástól függően akár több kártyát is digitalizálhatnak az ügyfelek az okoseszközeikre telepíthető elektronikus pénztárcákba. A kártyadigitalizáció egyszerű, néhány lépéses folyamat. A walletekbe digitalizált kártyákkal gyorsan és biztonságosan fizethetünk üzletekben, alkalmazásokban és az interneten is. Fontos azonban, hogy amennyiben Xiaomi Payt vagy Garmint Payt használ valaki – azaz okosórával és/vagy okoskarkötővel használja a walletek valamelyikét -, akkor az csak fizikai környezetben használható, azaz internetes vásárlásra nem

- idézi Farkas Tamást, az OTP bankkártya-kibocsátás területi menedzserét a Portfolio.

A bank közleménye megjegyzi, a Google Pay-en a bankkártyás fizetés előnyei mind kihasználhatók az Android, a WearOS és a Fitbit eszközein keresztül. A Garmin Pay a Garmin okosóráival, a Xiaomi Pay pedig a Xiaomi óráival használható. Azonban a Xiaomi okostelefonokon a Google Pay érhető el.

Hozzáteszik, a mobileszközökön a Google Wallet applikációban a „Hozzáadás Wallethez” gombra kattintva használható a Google Pay fizetési megoldása. Az okosóráknál és a karkötőknél pedig az okostelefonról indítható a kártyadigitalizálás olyan applikációkban, mint a Fitbit, a Garmin Connect, a Mi Fitness vagy a Zepp Life.

Emelkedik az azonnali fizetések értékhatára

Egyébként tízmillióról húszmillióra emelte az elektronikusan indított egyedi belföldi átutalások limitjét az MNB szeptembertől. A jegybank elmondta, az év minden napján, bármelyik órában indítható tranzakció, és öt másodpercen belül teljesül is.

Az MNB stratégiai célja, hogy 2030-ra a tranzakciók kétharmada elektronikusan történjen. A jegybank az Azonnali Fizetési Rendszert (AFR) 2020. március 2-án indította el, célja a hazai pénzforgalom hatékonyságának növelése, a fizetési piac és a magyar gazdaság versenyképességének javítása

- idéztük az MNB közleményét.

Hozzátették, az azonnali fizetési ökoszisztéma továbbfejlesztését ennek a rendeletnek a módosítása írta elő. Annak értelmében jövőre olyan változások is életbe lépnek, amelyek az egységes adatbeviteli módokra (például QR-kód, a deeplink és az NFC olvasási képessége) fognak vonatkoznak. Továbbá előírják a szolgáltatóknak, hogy biztosítaniuk kell a fizetési kérelem fogadását az ügyfeleiknek. Emellett megszabják, hogy az azonnali fizetési tranzakciók teljesüléséről mindig tájékoztatniuk kell a fizetőt.

Ne hagyd ki!