Több mint 20 éven keresztül a PayPal arra fókuszált, amit a neve is sugall, az online fizetésekre. Ez a korszak azonban a végéhez közeledik, ugyanis a fintech cég komoly lépést tett, hogy teljes értékű bankszolgáltatóvá váljon.Új korszak

A PayPal egy ideje már bejelentette a befektetőknek a szuperapplikációs terveit, amelyek a napokban hivatalosan is zöld utat kaptak. Igaz, egyelőre csak az Egyesült Államokban, de a PayPal új mobilalkalmazást vezetett be, amely hamarosan Európát is elérheti. Az új applikációval a PayPal szolgáltatásai letéti számlákkal, kripto-befektetésekkel, felhasználók közötti üzenetküldéssel, BNPL (Buy now, pay later, azaz vásárolj most, fizess később) funkcióval és számlabefizetési lehetőségekkel bővültek. A fintech cég továbbá bejelentette, hogy társult a Synchrony Bankkal, így magas hozamú megtakarítási számlákat is lehet nyitni a platformon.

Nyugati szuperapplikáció

Bár a PayPal egyelőre nem tervezi, hogy hivatalosan is bankká váljon, az új szolgáltatásai komoly konkurenciát jelentenek a pénzintézeteknek. A Synchrony Banknak köszönhetően olyan megtakarítási számlát nyithatnak a felhasználók, amely 0,4 százalékos éves hozamot garantál. A PayPal Savings csábító lehet a hagyományos banki ügyfelek számára, de egyelőre a konkurens fintech cégek nagyobb hozamot biztosítanak. Ilyen például a Chime (0,5%), a Varo (3%), a Marcus (0,5%), az Ally (0,5%), és a ONE (3%) is. Persze a PayPal-nak ott vannak a többi szolgáltatásai is.

A Direct Deposit-nek hála a felhasználók összekapcsolhatják a fiókjukat a betéti és hitelkártyájukkal, a bankszámlájukkal, illetve bármilyen forrással, ahonnan pénzt várnak. Ez egyben azt is jelenti, hogy a fizetésüket is kérhetik erre a számlára, ami lehetővé teszi, hogy két nappal korábban hozzájussanak a bérükhöz.

További különlegesség, hogy immáron a közüzemi számlákat, és úgy igazából szinte minden számlát be lehet fizetni a PayPal-on keresztül. A platformon körülbelül 17 ezer számlázó partner érhető el. Emlékeztetőket, automata fizetéseket is be lehet állítani.

Online piactérrel is bővült a kínálat, ahol különböző ajánlatok és termékek találhatók összegyűjtve, amelyeket néhány kattintással meg is lehet rendelni. A felhasználók már kommunikálhatnak is egymással, fizetéseket kérvényezhetnek, illetve megköszönhetik az utalásokat.

A PayPal tájékoztatása szerint a közeljövőben QR-kódok segítségével offline módban is lehet majd utalásokat intézni és további befektetési szolgáltatások is várhatók. Az új funkciók egyelőre csak az USA-ban érhetők el, ugyanis a szolgáltatásokat a Synchrony Bank teszi elérhetővé.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Dízelesek, figyelem! – Korlátozza az AdBlue tankolását a Mol

A dízeles autók által használt AdBlue adalékanyag eladásának korlátozását jelentette be a Mol, az utóbbi napokban tapasztalható tömeges felvásárlási hullám miatt ugyanis ugrásszerűen nőtt a termék iránti kereslet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Ismét hiány lehet WC-papírból? Most nem a járvány miatt

Az alapanyaghiány a papíripart is elérte. Emiatt egyes szalvéták már hiányoznak a boltok polcairól, illetve akadhat gond a WC-papírral is. A szektort a járvány, illetve a műanyag termékek tiltása bolygatta fel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shuttersstock

Már az agrárium is pesszimista: bajban lenne az ágazat?

Míg a gabonatermesztők soha nem látott jó árakon tudják értékesíteni terményeiket, és ezért bizakodva tekintenek előre, addig az állattenyésztési piac egyes szereplőinél jóval nagyobb pesszimizmust tapasztaltak az idei harmadik negyedévben a Takarékbank Agrár Üzletágának elemzői. Az agrárágazat helyzetét mérő Takarék AgrárTrend Index öt negyedéves emelkedés után kismértékben csökkent.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!