Basset hound kutya megy át egy fahídon

Basset hound kutya

Fotó: Shutterstock

Kiskutyás csalót perelt be a Google

A Google beperelt egy csalót, aki a tech cég szolgáltatásai révén kutyákkal üzletelt. A Google további hasonló pereket helyezett kilátásba azon felhasználóival szemben, akik visszaélnek az általa biztosított platformokkal.


A csalásról a Google-t még 2021 szeptemberében az AARP értesítette , amely az Egyesült Államokban működő nonprofit szervezet, és az ötven évnél idősebbeket érintő problémákkal foglalkozik.

Hoppon maradt vásárló

Egy dél-karolinai lakos arra panaszkodott az AARP-nél, hogy hétszáz dollárt küldött digitális ajándékkártyában egy online árusnak

egy basset hound kiskutyáért, amelyet soha nem kapott meg

– derül ki a San José-i bíróságra benyújtott keresetből.

A Google egyrészt anyagi elégtételt kér, másrészt azt, hogy a bíróság tiltsa le a vádlott felhasználót, a kameruni Nche Noelt. Noel nem válaszolt a keresetben megnevezett számtalan kutyás weboldalon keresztül, ügyvédje pedig még nincs, így az ő álláspontja nem ismert.

Noel

többtucat Gmailes emailcímet és Google Voice accountot

használt fel arra, hogy „hamis ígéreteket tegyen az áldozatoknak, a tisztességtelen weboldalakat amerikai web hosting cégeken keresztül regisztrálja, és kifizetéseket kérjen és fogadjon” – derül ki a felperes keresetéből.

Nemcsak kiskutyában utazott

A basset hound kiskutyákon kívül a vád szerint Noelhez köthetők olyan weboldalak is, amelyeken keresztül maltipoo kiskutyákhoz, marihuánához, valamint csak receptre kapható ópiumos köhögéscsillapító sziruphoz lehetett hozzájutni.

A Google tiltja, hogy szolgáltatásait illegális tevékenységekhez használják fel.

A kereset szerint a kiskutyás csalás rontotta a Google jó hírnevét, az ügy felderítése és jóvátétele pedig 75 ezer dollárjába került.

A társaság szerint valószínűtlen, hogy Noel megjelenik a bíróságon, de az eltiltása véget vethet az állítólagos csalásnak, és mások számára is visszatartó erő lehet.

A Google korábban már perelt orosz hackereket, valamint marketingcégeket, amelyek a nevét használták. A társaság közlése szerint azonban

ez az első, amikor fogyasztóvédelmi ügyben közvetlenül a bírósághoz fordul.

Ne hagyd ki!