A Tinder tárkereső logója egy telefon képernyőjén, ami egy nő kezében van
Fotó: Shutterstock

Újít a Tinder, többé nem kell tartanod a kétes alakoktól

Új funkcióval bővült a Tinder: a felhasználók első randijuk előtt immáron háttérellenőrzéseket végezhetnek azokon az embereken, akikkel „matcheltek.


Fő a biztonság

A társkereső alkalmazás bejelentette, üzleti megállapodást kötött a Garbóval, egy startuppal, amely egyszerűsített és olcsó háttérellenőrzéseket végez. A felhasználók a Tinder alkalmazáson keresztül vehetik igénybe a Garbo szolgáltatását. A vállalat minden Tinderezőnek két ingyenes hátérellenőrzést biztosít, amelyek felhasználása után alkalmanként 2,5 dollárért lehet igénybe venni a szolgáltatást.

A Tinder célja, hogy növelje a felhasználók biztonságát, Tracey Breeden, a Tinder anyavállalatának, a Match Groupnak a biztonsági és társadalmi érdekképviseleti vezetője azonban figyelmeztetett, a Garbo nem biztosít tökéletes megoldást, inkább egy kiegészítő funkcióként szolgál.

Kellemeset a hasznossal

A Garbo működése viszonylag egyszerű: hiteles, nyilvánosan elérhető nyilvántartások adataival veti össze a Tinderezők személyes információit. A „profilozáshoz” elég egy név vagy egy telefonszám is. A Garbo ezek alapján megjeleníti a felhasználóhoz köthető letartóztatásokról, elítélésekről, bűncselekményekről talált feljegyzéseket, illetve jelzi, ha az adott egyént szexuális bűnelkövetőként tartják számon.

A vállalat bizonyos információkat nem közöl. Ilyen például a lakcím, de a kábítószer birtoklást és a minősített csavargást sem jeleníti meg, mivel az ilyen típusú bűncselekmények túlzottan nagy hatással voltak a marginalizált közösségekre- fejtette ki Breeden.

Mindezek mellett, ha egy Tinderező lefuttat egy Garbo-keresést, és kiderül, hogy kiszemeltjét erőszakos bűncselekmények miatt elítélték, jelentheti a Tindernek, amely ki fogja vizsgálni az ügyet. Ha a cég veszélyesnek ítéli meg a felhasználót, az összes platformjáról kitiltja.

Ne hagyd ki!