41 szobája van a felújított kastélynak, de bővíthető
Fotó: Shutterstock

Rekordösszegért árulnak egy magánkézben lévő hazai kastélyt: kíváncsi vagy mennyiért?

Elképesztő összegért kínálnak egy magánkézben lévő kastélyt Magyarországon. Hazai rekordot jelent a felújított ingatlan ára!


Ennyit még nem kértek kastélyért Magyarországon

Új rekord született a hazai ingatlanpiacon: 30 millió euró plusz áfáért, azaz nagyjából bruttó 15 milliárd forintért árulnak egy felújított, magánkézben lévő kastélyt Magyarországon.

Ugyan nem szerepel a hirdetésben, hogy az ingatlan pontosan hol található, azonban annyit tudunk róla, hogy a történelmi múltú, XVI. századi épület hat hektáros parkosított és karbantartott környezetben fekszik Ausztria közelében. Angolkertet, franciakertet és japánkertet is kiépítettek a területén. A főépület 3 600 négyzetméteres, a pincével együtt négy szintes, 41 szobás, viszont a második emeleten akár több helységgel is bővíthető. Rendelkezik bálteremmel és billiárdteremmel is.

A belső terek eleganciájához hozzáadnak az antik bútorok és festmények, azonban az ingatlanhirdetés nem közli, hogy az ingóságok is az ajánlat részéi-e. A hirdetés szerint az épületet tágas, világos belső terek jellemzik. A parkba szobrok, dísznövények, körülbelül ötezer díszfa és cserje, több szökőkút és dísztó található – írja a hirdető a Rich Life oldalán, ahol egyúttal az ingatlanról készült képgalériát is megtekintheted!

Nem éri meg a balatoni ingatlan a leggazdagabb magyaroknak

Ha a hazai luxusingatlanoknál járunk: néhány hete írtunk róla, hogy nem igazán éri meg balatoni luxusnyaralót vásárolni a leggazdagabb magyaroknak, miután a hazai piac túlfűtött, és a luxuskategóriában is felborult az ár-érték arány. Az Engel & Völkers luxusingatlan-közvetítő ügyfelei inkább Nyugat-Európában vásárolnak luxusüdülőket manapság. Hasonló árkategóriában mozognak, mint a magyar tenger top nyaralói, azonban markánsan többet nyújtanak azoknál.

Népszerű a magyar vevőik körében például a spanyol tengerpart és szigetek (különösen Mallorca), az olaszországi Comói-tó és a Garda-tó, illetve Toscana, valamint a rendkívül jó árakkal csábító Dubaj. Azok, akik a hegyek, de inkább a tengerek vagy tópartok örökpanorámás, saját úszómedencés, pazar parkkal körülvett villái között válogatnak, meglepően sokat meg tudnának vásárolni egy balatoni luxusvilla árából az említett területeken.

Lehet találni például a Comói-tó partján 600 négyzetméteres luxusingatlant, amelyet 7 ezer négyzetméteres telken 1,755 millió forintos négyzetméteráron kínálnak. Emellett akad ugyanott a tóra néző, 190 négyzetméteres penthouse is 2,3 millió forintnak megfelelő négyzetméteráron.

1-1,5 milliós forintos négyzetméteráron pazar villákra és medencés, panorámás lakásokra lehet bukkanni a toscanai történelmi városközpontokban és falvakban. Ár-érték arányban Szicília is kiváló, és meglehetősen népszerű a magyar vevők körében, de Spanyolország is rajta van a milliárdosok toplistáján.

Mindezek mellett továbbra is keresettek a Kanári-szigetek és Málta luxusingatlanjai. Ezeken a területeken négyzetméterenként 1,65–3,3 millió forint között nézegetnek ingatlanokat a magyarok.

Ezek a nyaralók néha remek befektetések is. Szép haszonnal számolhattak például azok, akik a 2008-as gazdasági válság után összeomlott spanyol ingatlanpiacon vásároltak be. Jelenleg talán Montenegróban a Kotori-öbölben lehet számítani hasonlóan dinamikus értéknövekedésre, valamint Horvátország egyes tengerparti területein.


Ne hagyd ki!