a PwC irodaháza
Fotó: Adriano Ruiz / unsplash

Piálós céges bulin szenvedett agysérülést, most perel

A PwC egy alkalmazottja beperelte a vállalatot egy agysérülés miatt, emelyet állítása szerint egy munkahelyi rendezvényen szenvedett el.


A PricewaterhouseCoopers (PwC) alkalmazottja, a 28 éves Michael Brockie állítása szerint egy munkahelyi partin szenvedett agysérülést, ezért 200 000 fontra, azaz 235 000 dollárra perli a céget – adja hírül az Insider. Azt állítja, hogy egy ivós játékben − melynek során a lehető leggyorsabban kellett italokat lenyomni − annyira lerészegedett, hogy elesett és közepesen súlyos agysérülést szenvedett.

A sérülés következtében a koponyája felét el kellett távolítani. A férfi kártérítési keresetet nyújtott be a cége ellen, gondatlanság miatt.

A bírósági dokumentumok szerint a műtét után hat hónapot kellett kihagynial, hogy felépüljön, és továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy a sérülései következtében epilepszia alakul ki nála.

A PwC az Insider-rel közölte, hogy nem áll módjában kommentálni a még folyamatban lévő bírósági ügyet

Felelős munkáltatóként elkötelezettek vagyunk amellett, hogy biztonságos, egészséges és befogadó kultúrát biztosítsunk minden munkatársunk számára. Elvárjuk továbbá, hogy a társasági eseményeken részt vevők felelősségteljesen viselkedjenek, és gondoskodjanak saját és mások biztonságáról.

A férfi azt állítja, hogy „erős nyomásnak" volt kitéve, hogy 2019-ben részt vegyen a „kocsma golf" nevű társasági eseményen. A játék – ami a golf szabályaira épül − kilenc bár meglátogatását jelenti, ahol a játékosokat arra ösztönzik, hogy minél kevesebb korttyal húzzanak le alkoholtartalmú italokat.

A bírósági dokumentumokból kiderül, hogy az eredeti meghívó, amely a PwC egyik vezetőjétől érkezett, így szólt:

Abszolút részvételt várok mindazoktól, akik a tavalyi meghívásnak is leget tettek. Semmi más, maximum csak egy orvos által hitelesített és ellenjegyzett igazolás lehet elég kifogás.

Az alkoholfogyasztást egyébként látszólag kevésbé érinti a válság − bár június 1-től növekedett a sör jövedéki adója−, idén több sör csúszhat le a torkunkon, mint 2021-ben. Minderről itt írtunk részletesen.

Ne hagyd ki!